Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

1.000 kvinder i Mali får hjælp til at forsørge deres familier

Mission Afrika har formidlet geder til 1.000 kvinder i Mali. Gederne giver blandt andet økonomi til at sende børn i skole.

1.000 kvinder i Mali får hjælp til at forsørge deres familier

Mission Afrika støtter og styrker den lokale kirke i det muslimske Mali. Samtidig får lokale kvinder hjælp til at generere deres egne indtægter.

Læs mere om Luthersk Brødremission i Mali.

Kvinderne får udleveret geder, som giver mælk og kid og dermed supplerer familiernes husholdning.
I Mali er det traditionelt mændene, der går i marken og skaffer brød og grøntsager på bordet. Kvinderne står for alt andet, dvs. tøj, sko, skolepenge, skolematerialer osv. Her skal gederne generere end indtægt.

15.000 personer får gavn af gedeprojekt
Der er cirka 1.000 kvinder med i projektet nu, fortæller Mission Afrikas partnerkoordinator Thore Eklund, der netop er kommet tilbage fra et besøg i Mali.

Han fortæller begejstret, at de 1.000 kvinder repræsenterer mange tusind personer.

– I Mali bor de i storfamilier på mellem 5 og 25 personer. Hvis vi regner med et gennemsnit på 15 personer i hver familie, bliver det 15.000 mennesker, som får hjælp gennem dette projekt.

Læs mere om Mission Afrikas gedeprojekter i Cameroun og Mali.

Giver kvinder ret til at tjene penge
Hvad siger mændene til, at kvinderne begynder at tjene penge?

– De har meget opdelte ansvarsforhold. Kvinder og mænd har hver deres ansvar i husholdningen, og der har kvinder haft problemer med at finansiere deres del af ansvaret. Manden sørger måske for mad. Kvindens ansvar kan være tøj og sko til børnene, fortæller Thore Eklund fra Mission Afrika.

Og nogle gange skal kvinderne have lov af mændene til at tjene penge?

– Vi arbejder blandt andet i en landsby, hvor det ikke var tilladt for kvinder at eje dyr. Men i løbet af et par år accepterede de det, og i dag er det fuldt acceptabelt, at kvinder i dette område både kan eje og avle dyr.

Afrikanske missionærer følger op
Mission Afrikas gedeprojekt i Mali er finansieret gennem Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, Mission Afrika og Euroshop.

Gedeprojektet styres gennem Luthersk Brødremission i Malis Udviklingsafdeling, som Mission Afrika har oprettet i samarbejde med Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun.

Kirken i Cameroun har sendt seks missionærfamilier til Mali med støtte fra Mission Afrika. De følger op på udviklingsprojekterne, mens de arbejder for den lokale kirke.