fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

15 præster er klar til at fortsætte hvor Lene slipper

Efter to ture til Nordcameroun, hvor hun har undervist lutherske præstestuderende i at gå skridtet videre fra sjælesorg til åndelig medvandring, er Lene Skovmark nu på endnu en tur. Hun har nu finpudset sit undervisningsmateriale og har udgivet et kompendium på fransk.

Lene Skovmark har et omfattende CV: sygeplejerske, missionær, fængselspræst og retræteleder. Hun er nu i gang med den sidste del af sin tredje undervisningstur til Cameroun. Kompendiet hedder ”L’accompagnement Spirituelle” (Det åndelige følgeskab) og er udarbejdet i tæt samspil med Samuel Dawai, der er leder af kirkens bibelskolearbejde.

Lene Skovmark fortæller:

– Jeg har nu afsluttet uddannelsen af 15 præster i disciplinen at ledsage andre på troens vej. Det er ledere fra de forskellige bibelskoler og det teologiske seminarium i Nordcameroun. De har fået mit undervisningsmateriale og er nu klar til at undervise andre, så det videre forløb, ikke er afhængigt af min tilstedeværelse.

Nu er der også plads til kvinderne
Som noget helt nyt deltog to kvinder på kurset.

– Det er først fornylig, at kvinder har fået adgang til den teologiske uddannelse, og jeg har insisteret på, at de skulle med. Det er dejligt, at de er der, for det giver en helt anden dynamik i gruppen: Kvinderne er meget aktive i kirken og har meget at byde ind med; og faktisk respekterer mændene dem, kan man mærke, siger Lene Skovmark med stor glæde.

I forbindelse med Lenes Skovmarks besøg tilbyder Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun i samarbejde med Mission Afrika et fem-dages kursus i det samme materiale for præstestuderende og kateketer. Det interessante ved kateketstuderende, er at de ofte har arbejdet i mange år ude ”i marken” med deres menigheder, og er nu blevet kaldt ind for at opgradere deres uddannelse og få ny inspiration.

– Det er virkelig et godt stykke arbejde Lene Skovmark og Samuel Dawai har gjort her, siger Clement Dachet, partnerkoordinator i Mission Afrika. – Det kunne være spændende at arbejde videre med at udvikle flere teologiske materialer i Mission Afrika regi – og endda brede materialerne ud ved at oversætte dem til engelsk, så vi kan bruge dem på flere studiesteder i Afrika.

Lene Skovmark flyver retur til Danmark den 28. januar.

Mediegrafiker hos Mission Afrika.

ofm@missionafrika.dk