Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

20 års samarbejde med SAT-7 bærer frugt

Onsdag den 13. februar er det præcis 20 år siden Mission Afrika gik ind og støttede den kristne satellit tv-station SAT-7.

20 års samarbejde med SAT-7 bærer frugt

Den 13. februar 1999 underskrev Mission Afrika en partnerskabsaftale med den kristne satellite tv-station SAT-7. På onsdag er det 20 år siden.

Mission Afrika støtter børnekanalen SAT-7 KIDS, giver løn til lederen af SAT-7 ARABIC George Makeen og har sendt Mette Swartz og Claus Andersen afsted som hhv. kommunikationschef og international repræsentant I Gulf landene.

Mission Afrika har også udsendt tre volontører: Først Joel Zakarias Dam og senest Julie og Anders Kynde.

Sender 24-7
Bærer arbejdet frugt? Ja, mon ikke. SAT-7 driver nu fire kanaler på hhv. arabisk, persisk og tyrkisk. Stationen sender døgnet rundt til op mod en halv milliard seere helt fra Afghanistan til Marokko. Og en nylig seerundersøgelse i 9 lande i Mellemøsten viser, at 25 millioner mennesker ser en af de fire kanaler mindst én gang om ugen.

Kommunikationschef Mette Swartz har netop besøgt Istanbul og tilset den tyrkiske kanal SAT-7 TÜRK’s arbejde. Og hun er begejstret over udviklingen.

– Jeg havde ikke været på besøg på stationen i Tyrkiet i to år, og da jeg var der sidst, var de 25 medarbejdere til at køre en tv-kanal 24-7.

Producerer 1000 timer om året
Det var meget spagt dengang, fortæller Mette Swartz, og alting foregik i en parkeringskælder, som var lavet om til to studier og kontorer.

– De sad dernede uden vinduer, og man blev helt skør af at være der. Nu har de fået nye faciliteter med vinduer!

Teamet er nu vokset fra 25 til omkring 40 medarbejdere.

– Man kan mærke, at det hele spiller på en anden måde. Det er velorganiseret, rollerne er fordelt, og de har nu også et ”Audience Relation”-team. De ringer tilbage til seerne hver dag, snakker med dem og responderer i det hele taget til folk.

– Sidste år havde de omkring 1000 timers egenproduktion. Kvaliteten er blevet bedre – de har nogle super gode programmer.

Kirkerne står sammen
Ét program er ”One bike – Seven churches”, hvor en person kører rundt på cykel til de syv menigheder, som omtales i Bibelens Johannes’ Åbenbaring.

– De gør rigtig meget ud af at vise den historiske kristendom, der er i Tyrkiet, fordi rigtig mange tyrkere ikke ved, at der faktisk har været kristendom i Tyrkiet i rigtig mange år. Der var mange kristne i landet for bare 100 år siden. Nu er der 150-200.000 kristne tilbage.

SAT-7 er et samarbejde mellem alle kirker i Mellemøsten, og Mette Swartz glæder sig over, at rigtig mange af medarbejderne i SAT-7 kommer og vil arbejde i SAT-7 fordi de selv har oplevet hvordan Jesus har forvandlet deres liv.

– Jeg hørte mange fantastiske vidnesbyrd ikke bare fra vores seere men også fra de ansatte, hvor mange af dem kommer fra muslimsk baggrund, men i dag er bekendende kristne.

Billedet øverst er fra et nyt lovsangsprogram på SAT-7 TÜRK.

Støt Projekt 0004: SAT-7 nu