Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

30.000 kroner til nigerianske flygtninge

Kristi Lutherske Kirke i Nigeria deler tøj, mad, sæbe og andre basale fornødenheder ud til de nigerianske flygtninge, der i øjeblikket er indkvarteret i lejre, kirker og moskeer i Adamawa-staten.

30.000 kroner til nigerianske flygtninge

Flere end 2.000 nigerianere blev i 2014 dræbt af den islamistiske terrorgruppe Boko Haram. Dertil kommer de omkring 1,5 mio. nigerianere, der indtil videre er flygtet fra angreb i den nordøstlige del af Nigeria.

I november måned besluttede Mission Afrika at iværksætte en særindsamling til fordel for vores partnerkirke Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN), der udtrykte et ønske om at hjælpe de mange flygtninge.

Således kunne vi i slutningen af december sende 30.000 kroner ned til kirken, som vil sørge for, at de bliver brugt på bedste vis.

”Pengene fra Mission Afrika går til mad, madrasser, tøj, medicin, køkkenredskaber, sæbe og andre basale fornødenheder til så mange flygtninge som muligt,” siger Timawus Linus, leder for missionsafdelingen i LCCN.

FAKTA: BOKO HARAM

 

  • Grundlagt i 2002
  • Arabisk navn: ´Jama’atu Ahlis Sunna Lidda’awati wal-Jihad´, som betyder: “Folk, der er bundet til profetens lærdom og Jihad”
  • Fokuserede i begyndelsen på at opponere mod vestlig uddannelse og fik derfor “øgenavnet” ´Boko Haram´, der på Hausa betyder: “Vestlig uddannelse er forbudt”
  • Begyndte at operere militært i 2009 med det formål at skabe en islamisk stat
  • Grundlæggeren Mohammed Yusuf blev dræbt i 2009
  • Tusindvis af nigerianere er blevet dræbt; de fleste i det nordøstlige Nigeria. Gruppen har også angrebet politi og FN-hovedkvarteret i hovedstaden, Abuja
  • omkring tre millioner nigerianere er påvirkede af Boko Haram i deres daglige liv
  • Erklæret terrorist-gruppe af USA i 2013

Kilde: BBC News

Han understreger desuden, at det ikke kun er LCCN-medlemmer, der får hjælp fra kirken.

”Vi hjælper både muslimer og kristne flygtninge. De fleste af dem befinder sig i øjeblikket flygtningelejre, kirker og moskeer,” siger han.

Boko Haram angriber stadig

Siden Mission Afrika iværksatte særindsamlingen har Boko Haram slået til adskillige steder.

Det seneste angreb skete angiveligt i onsdags, hvor byen Baga i Borno-staten og 16 nabo-byer blev angrebet. Fra uofficielle rapporter lyder det, at flere end 2.000 mennesker blev dræbt, mens omkring 10.000 flygtede til nabolandet Tchad, skriver BBC. Kilder frygter, at de nylige angreb er et led i en reel optrapning forud for Nigerias parlamentsvalg i februar 2015.

Efter Bagas fald er hele den nordlige del af Borno-staten under Boko Harams kontrol, og gruppen kontrollerer nu et område på størrelse med Belgien.

Boko Harams angreb har indtil videre kostet flere end 13.000 menneskeliv. Dertil kommer et stort antal kidnapninger og materielle tab.

 

Støt Projekt 2125: Hjælp til nigerianske flygtninge i Nigeria nu

 

Beløb, der betales til særindsamlingen efter den 1. juni 2015, går til LCCN’s øvrige arbejde. Det samme gælder, hvis det indsamlede beløb overstiger 50.000 kroner

 

 

 

 

Terrorfrygt sniger sig ind i kirkerne

"Her i Borno-staten er vi meget bevidste om, at mange af vore medkristne er blevet dræbt, og at det kan… Læs mere

Terrorfrygt sniger sig ind i kirkerne