Endnu et angreb har rystet Nigeria

Ærkebiskop Musa Panti Filibus opfordrer til bøn for det nordøstlige Nigeria

Sidste uge har været foruroligende for den lutherske kirke i Nigeria. Endnu et angreb foretaget af Boko Haram ramte et LCCN område, hvor tusinder er blevet hjemløse efter at være blevet fordrevet af terrorgruppen. Udover det blev 5 unge medlemmer af kirken dræbt i en frygtelig motorulykke, og samme nat var LCCN-kvindefællesskabet i Abuja involveret i en ulykke, der kostede to kvinder livet.

Ærkebiskop Musa udtrykker sorg over tabet af de to kvinder, der døde på vej tilbage lørdag aften i Okene, 4 timer sydvest fra Abuja: ”Fru Esther Dogara fra LCCN Ekkwolobia og fru Lucy James fra LCCN Neni vil blive husket for deres kærlighed til Gud og dedikation til hans tjeneste i LCCN-kvindefællesskabet. Det er smertefuldt, at de to kvinder efterlod spædbørn.”

De fem unge mænd i motorulykken var mellem 30 og 35 år, og ærkebiskop Musa beskriver, hvordan det er “et tab så smertefuldt for kirken og familien.”

Han fordømmer Boko Harams angreb på Kwapre Village i Dugwaba District, hvor ca. 5000 personer er blevet hjemløse, og de fleste af de berørte er kvinder og børn. Han fordømmer også kraftigt angrebet på FN-faciliteter i Borno, hvor nogle soldater mistede deres liv, og humanitære arbejdere måtte flygte.

Etniske grupper i Lunguda-landsbyer i Nyuwar og Jessu har været i sammenstød, og det har resulteret i 15 døde og gjort over 1000 mennesker hjemløse. De fordrevne, der slog lejr i Guyuk, fik besøg af biskop Peter Bartimawus, som er viceærkebiskop i LCCN. Han var rystet over det syn, der mødte ham i landsbyen. Ærkebiskop Musa opfordrer kirken til at nå ud til de ramte, som nu har et presserende behov for mad og husly, særligt når regntiden nærmer sig.

”På et så kritisk tidspunkt er vi kaldet til at vende os til Gud i inderlig bøn for hans indblanding og for trøst for familierne og fred og sikkerhed i landet. Det er også tid til at nå ud i kærlighed til de berørte personer, så vi kan støtte dem i deres største behov, i den tid der kommer.”