ANGREB I NIGERIA – SITUATIONEN FORVÆRRES

Situationen spidser til i Nigeria, hvor hungersnød, sult, corona og arbejdsløshed driver folk ud i bandemiljøer. Der har været adskillige bandeangreb det seneste år på landsbyer i både Nigeria, men vi ser også samme problem i Mali og Cameroun. Boko Haram, en terroristisk gruppe, udfører nogle af angrebene, mens andre angreb er af lokale bander, der enten kommer i optøjer med hinanden eller plyndrer landsbyer.

Siden 2020 har lokalsamfundene været under en række angreb, der har ført til fordrivelsen af mange landsbybeboere i delstaterne Zamfara, Kebbi og Niger i Nigeria. Omkring 11 menigheder i Kontagora-området, der ligger i Nordvest Nigeria, er blevet lukket eller ødelagt på grund af væbnede banditters aktiviteter i området. Menighederne er en del af LCCN, den lutherske kirke i Nigeria, som Mission Afrika samarbejder med.

Angrebene bliver mere intense. I de seneste uger har det ført til lukning af LCCNs bibelskole i Kulbin Boka efter angreb på landsbyen, hvor to personer efter sigende blev dræbt, og ejendom værd millioner naira herunder kvæg blev kørt væk af angriberne.

På grund af usikkerheden i området har LCCN åbnet en minilejr for internt fordrevne personer i Kontagora by, der er den mest sikre for tiden. Ved sidste optælling talte man over 200 personer (for det meste kvinder og børn), som er blevet indkvarteret, og man forventer, at flere vil komme til. De fleste er familiemedlemmer til LCCN-arbejdere i de fjerntliggende landsbyer og andre medlemmer af menigheden.

LCCN-menigheder er for nyligt blevet ramt i Arewa bispedømme, hvor kirkemedlemmer indtil nu bor i fordrevne folks lejre på grund af Boko Haram-angreb. Medlemmer i Gongola bispedømme i Nordøst Nigeria er også fordrevet på grund af kommunale sammenstød, og nu rammer det også Kontagora samfund. Det er en stor bekymring for kirken, da det er sæson for at så, da regnen er begyndt. Hvis folk ikke er i stand til at arbejde på gårdene, vil sultesituationen, som allerede er en udfordring, blive værre, da mange hjem endnu ikke er kommet sig efter ​​COVID-19-lockdown og dens økonomiske konsekvenser for familier.