fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Afrika-entusiaster fortsætter i Mission Afrikas bestyrelse

Den ene er volontør, den anden missionærbarn og den tredje driver en virksomhed i Afrika. Anne Theresa Thanning, Vibeke Follmann og Anders Bjørnkjær-Nielsen blev genvalgt til Mission Afrikas bestyrelse.

Afrika-entusiaster fortsætter i Mission Afrikas bestyrelse

Tre nuværende bestyrelsesmedlemmer i Mission Afrika blev genvalgt på organisationens repræsentantskabsmøde den 8. september. Her fortæller de lidt om sig selv:

Anne Theresa Thanning, 27 år, bor i Aalborg, er færdiguddannet læge til sommer og har efterfølgende fået job på Herning Sygehus. Hun er tidligere Mission Afrika-volontør hos den Lutherske Brødrekirke i Cameroun.

– Siden da har Afrika fyldt en stor del af mit liv! Jeg har rejst tilbage flere gange, og jeg har engageret mig i mange frivillige aktiviteter – fordi jeg slet ikke kan lade være, fortæller hun.

Anne Theresa Thanning er med i to af Mission Afrikas projektgrupper: Pearls of the Street og Sundhedsgruppen. Derudover blev hun sidste år valgt ind i bestyrelsen, et arbejde, som hun glæder sig til at fortsætte:

– Jeg brænder særligt for at engagere flere unge i vores arbejde. Gennem formidling, volontørophold, projektgruppearbejde mm. kan vi i Mission Afrika hjælpe danske børn og unge til at møde og opleve

Afrika og blive udfordret og beriget både på tro, værdier og kompetencer, siger hun.

Vibeke Follmann, 31 år, er uddannet antropolog og arbejder som virksomhedskonsulent. Hun er vokset op med Mission Afrika og har de sidste 4 år været med i Mission Afrikas bestyrelse. Og der er en helt særlig grund til at hun interesserer sig for mission i Afrika:

– I marts 2018 havde jeg den store oplevelse at rejse til min mors fødeby Numan, Nigeria. Det var en stor ære at blive præsenteret som missionærens barnebarn. Og det er jeg – både i bogstavelig forstand og overført betydning.

– Men jeg er også barnebarn af Mission Afrika i den forstand, at jeg bidrager med nye perspektiver til en organisation, der skal huske at følge med tiden for fortsat at være relevant for yngre generationer. Især er frivillighed et område, som Mission Afrika hele tiden må være dygtig til at værdsætte og opdyrke – både i vores genbrugsbutikker, projektgrupper og alle de andre steder mennesker giver af deres tid og evner, siger Vibeke Follmann.

Anders Bjørnkjær-Nielsen er medejer af virksomheden B4Trees (Business4Trees), der har kontor i Danmark og Burkina Faso. Han er med i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling som bestyrelsesmedlem, valgt ind for Mission Afrika.

– Det er et privilegium at være med i Mission Afrika familien. Jeg kom til i 2010 og har siden 2014 været medlem af bestyrelsen – så det er med stor lyst og ydmyghed, at jeg ønsker at genopstille, sagde han ved repræsentantskabsmødet.

Anders Bjørnkjær-Nielsen ønsker, at ”Mission Afrika i sit fremtidige virke styrker sin missionsidentitet i Vestafrika syd for Sahara”.

– Det var her, vi havde vores første kærlighed og kald. Vi skal styrke vores relationer gennem øget tilstedeværelse, men også udvikle nye former for lokale partnerskaber, sagde han.