Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Afrikansk kapacitet til års- og repræsentantskabsmødet

Robert Goyek leder en kirke med 200.000 medlemmer i Cameroun. Samtidig er kirkepræsidenten dybt engageret i dialog med muslimer. Han er hovedtaler ved Mission Afrikas års- og repræsentantskabsmøde.

Afrikansk kapacitet til års- og repræsentantskabsmødet

Robert Goyek er kirkepræsident for Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun, som Mission Afrika samarbejder med. Den 8. september 2018 taler han ved Mission Afrikas års- og repræsentantskabsmøde på Diakonhøjskolen i Aarhus.

Robert Goyek leder en kirke med 200.000 medlemmer og er samtidig dybt engageret i at skabe dialog og fred mellem kristne og muslimer i landet (se billedet). Indsatsen er højaktuel, idet de fleste af kirkens medlemmer bor i den nordlige del af landet, hvor Boko Haram har udført selvmordsangreb.

Læs om dialogarbejdet her.

Mission Afrika begyndte at samarbejde med Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun i 1997. I dag støtter Mission Afrika blandt andet en præsteskole i byen Kaele med 93 vordende præster, et gadebørnsarbejde i Garoua, hvor kirken har sit hovedsæde, løbende seminarer for præster og evangelister, og – ikke mindst – evangelister, som kirken ikke blot sender ud i Cameroun, men også til nabolandene Mali og Tchad.

Læs mere om Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun her.

Kirkepræsident Robert Goyek er ud over tilsynet med kirken engageret i dialogarbejde gennem den afrikanske dialogorganisation PROCMURA, som Mission Afrika også støtter.

– Jo tættere kristne og muslimer kan arbejde sammen, jo bedre er det for vores samfund og for et fredeligt liv sammen, sagde han efter en banebrydende dialogkonference i 2017 i byen Mora, som har været mål for Boko Harams selvmordsangreb.

– Vi skal fortælle de unge, at når religion bliver til radikalisme og ekstremisme, bliver det til sidst til terrorisme, sagde Robert Goyek.

Læs mere om PROCMURA her.