Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Afrikansk kirkeleder: Uddannelse er vores fremtid

Afrika har jord, vand og masser af muligheder. Dem skal unge afrikanere lære at bruge, så de ikke flygter mod Europa. Men det kræver uddannelse, siger kirkepræsident Robert Goyek.

Afrikansk kirkeleder: Uddannelse er vores fremtid

”Unge afrikanere rejser mod Europa uden at vide, hvad der venter dem. De løber en risiko ved at krydse ørkenen og havet, hvor nogle af dem mister livet – det er en skam for mig som forælder og som religiøs leder.”

Det siger Robert Goyek, der som kirkepræsident for Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun brænder for at uddanne de unge:

– Hvis de i stedet er veluddannede, og vi har et godt program i disse lande, så vil det hjælpe dem, så de ikke tager afsted og dør i ørkenen eller i havet.

Robert Goyek tilslutter sig årets tema i Mission Afrika, som netop er ”Uddannelse er vejen til forandring”, og talte varmt for sagen på Mission Afrikas årsmøde for nylig.

– For mig er uddannelse den eneste vej til at gøre tusinder og millioner af afrikanere og unge i verden ansvarlige for deres rettigheder, deres familie, deres nation og samfundet som helhed, siger han.

Se videoen med Robert Goyek her: