Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Giv

Afsked med 17 King´s Kids-drenge

17 drenge fra tre forskellige King´s Kids centre skal nu, efter endt skolegang eller læreplads, til at klare sig selv. Onsdag d. 31 august havde vi en afskedsfest med 11 af dem på Transition House.

For flere år siden var der en ide om, at holde en lille afskedsfest for Transition House-drenge der, efter endt skolegang skulle sendes ud i livet for at stå på egne ben. Det blev ved tanken i flere år, for når drengene var færdige med skolen, var flere af dem hurtige til at komme afsted og afskedsfesten blev ikke til noget. Nogle år var der drenge der blev engageret på andre King´s Kids centre end det de selv havde boet på, for at hjælpe til der i nogle måneder og ved slutningen af denne periode blev de ikke samlet igen.
Denne gang lykkedes det imidlertid at samle alle 11 TH-drenge på nær en, Kefas, han var allerede taget afsted og vi kunne ikke få kontakt til ham . Alle drengene, der ikke var på ferie endnu og de fleste der arbejder på TH var til stede onsdag eftermiddag og det blev en god afskedsfest. Nigerianere synes at være gode til at lave programmer for sammenkomster som denne, om end programmerne godt kan tendere til at blive meget omfattende og lange i hvert fald for os vesterlændinge. Efter introduktion og bøn var der nogle af de afgående drenge (ja, unge mænd), som fik anledning til at give en hilsen. Alle der var oppe at tale udtrykte deres taknemmelighed over, hvad City Ministries har gjort for dem i løbet af de år de har været en del af City Ministries. Flere lagde vægt på, at de kom uden at vide noget som helst og nu kan de både læse og skrive. Jeg er sikker på, at de alle sammen har samme taknemmelighed, men nogle af dem, der ikke sagde noget syntes nok, at de var blevet godt repræsenteret af deres kammerater, som udtrykte også deres taknemmelighed. En af drengene stod op og undskyldte, at han har været meget stædig (stubborn).
Efter dette fik andre af de tilstedeværende mulighed for at tale til de drenge, der forlader TH. Der var ca. 11 personer der nu, en efter en, kom med taler til drengene, så der var et væld af opmuntringer, formaninger og visdomsord. Før forfriskningerne var der igen forskellige der bad for drengene.
Det kan måske lyde som om det var lidt vel meget med alle disse taler og bønner, men faktisk tror jeg, at de fleste af de tilstedeværende oplevede stor velsignelse i alt det der foregik.
En vigtig ting mere, der skete inden forfriskningerne blev serveret, var at alle 11 drenge modtog en meget fin studiebibel med lynlåsbind. Egentlig havde vi regnet med at give drengene almindelige, billigere bibler, men Gud velsignede yderligere, i det et ægtepar havde ønsket at donere et pænt beløb til disse bibler, så der ikke alene var råd til studiebibler til TH-drengene, men også til de seks andre drenge der har boet på hhv. centret i Kadarko og centret i Lafia.
En anden donation fra USA har gjort det muligt at sende drengene afsted med et beløb på 25,000. – Naira, så de har lidt til at starte op med. Beløbet er ikke så stort og kan hurtigt få ben at gå på, men er dog en hjælp. Det skal siges, at to af drengene har gjort sig så uheldigt bemærket ved deres opførsel, at de ikke får tildelt pengene på samme måde som de andre. Den ene får fratrukket 5,000. – Naira og den anden får et reduceret beløb, som vi vil give til hans værge.
Alle elleve drenge der forlader TH har en plan for, hvad de vil give sig til, for at brødføde sig selv. Der er dog en af dem, der får lov til at blive boende på TH i et halvt år, medens han deltager i et computer-træningsprogram.