Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Asbjørn vil gøre unge interesserede i Afrika

Mission Afrikas nye ungdomsnetværker vil skabe ungdomsfællesskaber med kærlighed til Afrika og troen som omdrejningspunkt.

Asbjørn vil gøre unge interesserede i Afrika

26-årige Asbjørn Dyhr Madsen er netop startet som ungdomsnetværker i Mission Afrika. Til daglig læser han Kommunikation på Danmarks Medie og Journalisthøjskole i Aarhus, men da stillingen som ungdomsnetværker i Mission Afrika blev slået op, slog han til:

– Det er fedt at kunne kommunikere noget, som man selv står inde for og brænder for, forklarer han. Og Afrika har sat sig spor: Asbjørn har selv været udsendt som volontør til Sierra Leone i fire måneder.

Skabe nye fællesskaber
Derfor har han erfaring med i bagagen, når han sammen med to andre ungdomsnetværkere skal skabe opmærksomhed og engagement omkring Mission Afrika blandt børn, unge og familier i Danmark. Han glæder sig til at komme i gang:

– Som det første vil jeg satse på at skabe nogle fællesskaber og initiativer, hvor man kobler den kærlighed, som børn og unge har til Afrika med tilgængelig information. Vi skal klæde børn, unge og familier på til at kunne fortælle videre om Afrika og Mission Afrikas engagement på kontinentet, lyder det fra den nye medarbejder.

Kulturel udveksling beriger
Asbjørn går ind i arbejdet med en ”god portion kærlighed til Afrika og en god portion tro.” For troen er en forudsætning for at arbejde med Afrika, mener Asbjørn:

– Jeg tror ikke, at man kan snakke Afrika uden at snakke en eller anden form for tro – om det så er islam, kristendom, eller om det er stammereligioner. Det er kun i Vesten, at tro er blevet en sekundær ting. Derfor er det vigtigt at have troen med, hvis man rejser i Afrika, Asien og Sydamerika, forklarer han.

– Troen giver for det første en forståelse, og for det andet gør troen, at vi ikke arbejder for vores egen vinding, men fordi vi tror, at Gud vil hjælpe mennesker i Afrika videre til en bedre tilværelse, for at vi kan lære af hinanden, reflekterer Asbjørn Dyhr Madsen og konkluderer med eftertryk:

– Den kulturelle forbindelse er bare så vigtig, for vi kan lære rigtig meget af hinanden.

Missionsrejse gav perspektiv på livet
Det har Asbjørn oplevet på egen krop, da han i 2013 rejste til Sierra Leone i omkring fire måneder gennem Mission Afrika og African Touch:

– En af grundene, til at jeg tog til Afrika dengang, var, at jeg havde det ret hårdt psykisk. Jeg synes, at jeg havde mange problemer, som jeg ikke kunne se mig selv ud af. Så det var min form for flugt fra at komme væk fra det hele – væk fra teologien og de mange sociale forbindelser og ned på et mere lavpraktisk niveau, husker Asbjørn.

Rejsen gav Asbjørn et tiltrængt perspektiv på livet:

– Jeg havde et fantastisk ophold. I den vestlige verden kan vi godt blive lidt indspiste og bare gøre tingene, som vi altid har gjort det. Men jeg kom ned til nogle mennesker, som tog tingene lidt mere stille og roligt, og hvor det handler om, at ”nu skal vi spise og være sammen” eller ”vi skal også huske at have det sjovt”.  Jeg lærte ikke at gøre problemerne større end de er, slutter Asbjørn.

Af Michala Linn og…