Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

’At være frivillig gør mig glad’

SOMMERSERIE: Mød Nini fra Egypten, som er plaget af sygdom, men nu finder mening i at arbejde for Mission Afrika Genbrug.

’At være frivillig gør mig glad’

– Hej, jeg er frivillig i Mission Afrika Genbrug!

Sådan begynder hver artikel i en lille sommerserie om de mange frivillige ildsjæle, som arbejder i Mission Afrika Genbrug til gavn for fattige i Afrika.

I dag møder vi Nini, som skiller sig ud fra mængden ved at bære tørklæde. Det viser sig senere, at hun er muslim. Men det forhindrer hende ikke i at hjælpe og støtte Mission Afrikas hjælpearbejde.

Nini Rashed Kaef fortæller sin historie:

Hej, jeg er frivillig i Mission Afrika Genbrug i Langeskov på Fyn. Jeg kommer oprindeligt fra Egypten, men kom til Danmark i november 2001 sammen med min mand. Han har en ph.d. og er forsker. Så han startede med at forske og undervise som lektor. Han var også ”lab manager” på Odense Universitetshospital. Men lige nu arbejder han i udlandet. Vi har tre drenge, som jeg har passet og støttet. Jeg har en uddannelse i økonomi fra Egypten.

Her i Danmark har jeg taget dansk som 2. sprog, og bagefter tog jeg en uddannelse som social- og sundhedshjælper. Men jeg har en kronisk sygdom, som gør det svært at arbejde hårdt. Jeg begyndte også på uddannelsen som pædagogisk assistent, men det gør ondt i min krop, og jeg har også gigt i fingrene. Så jeg sad bare derhjemme.

Men så sagde min ældste dreng til mig: ”Mor, hvorfor sidder du derhjemme? Lav noget frivilligt arbejde! I centrum af Langeskov ligger der en Mission Afrika Genbrug.” Så det var ham, der gav mig den idé. 

Så tog jeg hen til butikken og spurgte en dame, om jeg kunne være frivillig, og hun sagde: ”Velkommen”.

Men da jeg startede, løb jeg ind i ét problem, fordi jeg går med tørklæde. En dame sagde: ”Nini kan ikke arbejde her. Hun er ikke dansker, fordi hun går med tørklæde.” Men den anden dame sagde: ”Nini er smilende og hjælper os. Hvis du ikke kan lide, at Nini arbejder her, så må du vælge nogle andre vagter.” Så nu arbejder jeg om morgenen og om formiddagen, hvor jeg har fri, fordi mine børn er i skole.

Jeg hjælper til to dage om ugen, og det gør mig glad. Det er meget godt at hjælpe i Afrika og tjene penge til, at de kan uddanne sig til sundhed eller andre ting.

Jeg får gode samtaler med kunderne, for der kommer også kunder fra Syrien og andre arabisktalende lande. De kan ikke forstå dansk, og så hjælper jeg dem med at forstå.

Jeg er rigtig glad! Jeg siger også til mine ældste søn: ”Tak fordi du gav mig idéen!”

Fortalt til: