fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

"At vise Jesus-filmen er blevet en del af min livsopgave"

Sådan siger en af evangelisterne i Nordcameroun. Mission Afrika støtter dem, så de kan udbrede budskabet om Jesus Kristus. De lever et liv uden for rampelyset. De vover sig ud på kanten. De presses, men fortsætter ufortrødent.

"At vise Jesus-filmen er blevet en del af min livsopgave"

Béré Ézéchiel er en af de hårdtarbejdende evangelister i Nordcameroun. Egentlig havde han planlagt at læse til dyrlæge, men han fortæller, at Gud standsede ham da han gik på gymnasiet og satte hans liv på en spændende kurs, som han ikke havde kunnet forestille sig.

Sidse Holm Nielsen, korttidsudsendt for Mission Afrika, mødte Béré Ézéchiel og hans familie i landsbyen Pitoua, hvor han styrker de lokale kristne, samtidig med at han fortsætter sit evangeliserende arbejde. Han fortalte hende mere om sit spændende liv:

Gud kaldte mig gennem drømme
”Da jeg gik på gymnasiet, viste Jesus sig for mig i drømme. Jeg drømte, at jeg gik i bushen og fortalte om Jesus. Jeg besteg et bjerg og vidnede for folk der. Nogle gange med en megafon. Det blev klart for mig, at jeg skulle fortælle om Ham.”

Mit hjerte brændte, og jeg begyndte at fortælle både mine kammerater og mine lærere om Jesus. Jeg var så ivrig, at de begyndte at kalde mig ’pastor’.

Evangelist Béré fortsætter:
”På et tidspunkt blev jeg introduceret for Jesus-filmene og andre film, som var gode at bruge til trosopbygning og opfølgning i vores kultur, og jeg vidste, at disse film ville blive en del af min livsopgave.”

Har plantet 12 menigheder
”I dag rejser jeg rundt i det meste af Nordcameroun og viser Jesus-filmen. Jeg har været evangelist i 20 år og har etableret 12 menigheder i forskellige landsbyer. Når jeg kommer til en ny landsby, bliver jeg der tit en uge. Jeg observerer livet i landsbyen, beder for den, og så går jeg fra dør til dør. Jeg beder om tilladelse til at fortælle om Gud. Jeg fortæller dem, at Jesus elsker dem, og gør opmærksom på, at jeg viser en film kl. 18.00. Så spørger de, hvad de skal gøre, og jeg fortæller dem, at de skal tage imod troen på Jesus for at blive frelst, og så beder vi sammen.”

“Nogle gang er det 50, undertiden 100 og andre gange kun én person, som ønsker at tro på Jesus,” fortæller Béré Ezechiel.

Hvis der er mad, så spiser jeg
”Vi oplever mange udfordringer. Filmudstyret går i stykker, motorcyklen bryder sammen, mine penge bliver stjålet og meget mere. Tit beder jeg på mine knæ det meste af natten, om at Gud vil hjælpe, så tingene fungerer igen. Jeg arbejder hele dagen – det er kun ved middagstid omkring kl. 14, at jeg hviler; hvis der er mad, så spiser jeg,” siger Béré.

Det er rørende, at mærke hans trofasthed og den brand, han har i hjertet for at nå sine landsmænd med Guds kærlighed.

Kirken i Cameroun har brug for din opbakning. Vil du være med til at bede for evangelisterne? Og vil du give en gave, så drømmen om flere menigheder kan realiseres? Tænk, hvor meget mere Béré og hans kolleger kunne gøre med de rette hjælpemidler.

Om din gave er lille eller stor, så skal du vide, at den kommer mange mennesker i Cameroun til gavn.

Støt Projekt 3014: Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun nu

Mediegrafiker hos Mission Afrika.

ofm@missionafrika.dk