Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Barselsvikar med Afrika-erfaring

Svend Løbner afløser Anne Sofie Bitsch som redaktør i Mission Afrika. Han er vokset op i Tanzania og rejser jævnligt til Afrika for at lave reportager.

Barselsvikar med Afrika-erfaring

Svend Løbner på reportagerejse i Singidi, Tanzania.

Mission Afrikas journalist Anne Sofie Bitsch går på barsel i april og afløses af Svend Løbner, der overtager ansvaret for blad, hjemmeside, sociale medier og forefaldende kommunikationsopgaver.  

Svend er vokset op i Tanzania som barn af missionærer og rejser ca. hvert andet år til Østafrika for at lave reportager for forskellige hjælpeorganisationer. Han dækkede blandt andet følgerne af voldsomme uroligheder i Kenya i forbindelse med præsidentvalget i 2007. Han har blandt andet lavet en avis om ”krigens børn” i Somaliland og en hjemmeside med skolemateriale om Nigeria, ”kontrasternes land”.  

Senest har han skrevet en artikelserie fra Tanzania i samarbejde med Dansk Missionsråd. Serien blev til bogen ”Stemmer fra Tanzania”, hvor lokale præster, imamer, borgmestre, gademedarbejdere og den almindelige befolkning er blevet interviewet om dansk missionsarbejde i landet.  

“Jeg glæder mig meget til at fortælle om det fantastiske arbejde, Mission Afrika gør i samarbejde med afrikanske kirker, som jo spiller en vigtig rolle i lande, der er præget af fattigdom og konflikt,” siger Svend Løbner.  

Han byder gode idéer velkommen på sl@missionafrika.dk 

Svend er tilknyttet Mission Afrika som freelancer.