fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bed for Mellemøstens flygtninge og SAT-7 den 1. november 2015

Bed for Mellemøstens flygtninge og SAT-7 den 1. november 2015

Vi ser dem på tv, på internettet og endda på en helt almindelig dansk motorvej på Lolland: Massive flygtningestrømme slanger sig væk fra Mellemøsten og Nordafrika, fordi krige og konflikter i disse måneder tvinger millioner af mennesker til at forlade deres hjem, venner, skoler og minder.

Situationen er kritisk, og de mange flygtninge har i høj grad brug for vores foldede hænder.

Den 1. november 2015 inviterer en af Mission Afrikas partnere, den kristne satellit-tv-station SAT-7, til global fællesbøn, og vi i Mission Afrika opfordrer alle kirker til at bede med.

Nedenfor finder du en bedefolder, som er udarbejdet af SAT-7 og redigeret/oversat af Mission Afrika. Folderen indeholder både bede- og takkeemner samt fakta om SAT-7 og små vidnesbyrd fra tre flygtninge.

Hvis I har mulighed for det, opfordrer vi til, at takke- og bedeemnerne i folderen anvendes som en del af kirkebønnen eller en anden bønshandling i gudstjenesterne på bededagen. Udskriv også gerne folderen og læg den i eksempelvis kirkernes våbenhuse, så menighederne kan tage den med hjem og bruge den privat, til et bibelstudie-møde eller lignende.

Bedefolder SAT-7 2015

Bøn for SAT-7 i Sydjylland

I Vamdrup og Hjarup Kirker i Sydjylland følger man Mission Afrikas opfordring til at bruge bedefolderen i begge kirker. Dog har man valgt at flytte SAT-7-bønnerne til en anden gudstjeneste i november, da kirkerne har tradition for at afholde en særlig allehelgensgudstjeneste på selve den globale bededag.

”For os er det oplagt at bede for SAT-7 og flygtningesituationen, da vi i forvejen samler ind til SAT-7 indtil påsken 2016. Emnet er desuden blevet endnu mere aktuelt og nærværende, da vi har fået kontakt til en kristen syrisk flygtningefamilie, der er kommet her til sognet. Moderen i familien har fortalt os, at familien fik rigtig meget ud af SAT-7’s kristne børneprogrammer, da de boede i Syrien, og det viser os jo, hvor vigtigt et arbejde SAT-7 gør,” siger sognepræst Jens Henrik Kristiansen.

I bedefolderen anmoder SAT-7 blandt andet om forbøn for undervisningsprogrammet ”Min Skole”, der sender engelsk-, matematik- og arabiskundervisning via satellit til børnene i flygtningelejrene. Netop dette program fremhæver Jens Henrik Kristiansen som et virkelig godt initiativ fra SAT-7.

”Lige nu lever alt for mange børn en kummerlig tilværelse i Mellemøstens flygtningelejre. I ”Min Skole” gør SAT-7 en stor indsats for at give disse børn regulær undervisning og dermed et håb for fremtiden.”

Vi i Mission Afrika håber, at rigtig mange vil gøre brug af bedefolderen og folde hænderne for den kaotiske og triste situation i Mellemøsten og Nordafrika. Tak, om I vil følge opfordringen.

I Danmark arbejder SAT-7 sammen med flere organisationer; heriblandt Mission Afrika, Det Danske Bibelselskab, Aktiv Mission, Dansk Europa Mission, Norea Radio Danmark og KLF, Kirke og Medier.

Hent bedefolderen: Bedefolder SAT-7 2015

Læs mere om SAT-7