Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Besparelser skal sikre en bæredygtig fremtid

Mission Afrika har skåret 20 procent af udgifterne for at stabilisere økonomien. Ekstra gaver går direkte til partnere i Afrika og Mellemøsten.

Besparelser skal sikre en bæredygtig fremtid

I sidste uge varslede Mission Afrika kraftige nedskæringer i udgiftsbudgettet. Det er sket som følge af vigende indtægter fra genbrug, arv og gaveindtægter. Besparelserne svarer til ca. 20 procent og betyder bl.a. nedskæringer i personale.

Skærer ned på administration og kommunikation
Det mærkes på kontoret i Højbjerg:

– Vi har måttet skære ned i administrationen, hvor vi må undvære en medarbejder i vores regnskabsafdeling. Og på samme måde har vi også måttet holde for i vores kommunikationsafdeling, hvor der skæres 1,5 stilling, forklarer fungerende leder Henning Bech- Larsen.

Og det har ikke været sjovt at skulle foretage de svære valg:

– Det har været en vanskelig opgave, at skulle nå frem til besparelser i den størrelsesorden, men målet har stået klart for os: at skabe balance i regnskabet og rette op på den trængte likviditet, siger den fungerende leder.

Genbrugsbutikker får stadig konsulenthjælp
Besparelserne ses også på genbrugsområdet, hvor en fuldtids- og den deltidsstilling nedlægges. Stillingen som vurderingsmedarbejder nedlægges, ligesom der skære ned i antallet af udviklingskonsulenter i genbrug som følge af en ændret geografisk opdeling af distrikterne.

Henning Bech-Larsen lover, at alle Mission Afrikas genbrugsbutikker stadig vil få den nødvendige konsulenthjælp:

– Det er vigtigt for os at understrege, at vi ikke lader en eneste genbrugsbutik i stikken uden konsulent. Med hjælp fra vores genbrugsleder og sekretæren for genbrug, vil vi fremover servicere butikkerne på bedste måde, siger han.

Vigtigt at drive mission og skabe udvikling for verdens fattigste
Det er og har altid været Mission Afrikas fokus at skabe udvikling blandt verdens fattigste, og det har også altid været til stor velsignelse at genbrugsbutikkerne har arbejdet med på at styrke vores fokus på mission.

Over tid er genbrugsbutikkerne så også kommet til at udfylde andre formål for vores frivillige.

– Det er en styrke at vi på den måde først fokuserer på hjælpen vi sender ud, men dernæst også har fået mulighed for at skabe gode fællesskaber omkring arbejdet herhjemme, siger Henning Bech-Larsen.

Ekstra indtægter går til partnerne
Desværre får besparelserne konsekvenser for det vigtige arbejde, Mission Afrika gør ude i verden.

– Vi har måttet skære i stipendierne og nødhjælpspuljen – og vores tilskud til partnerkirkerne har vi måttet reducere med 10 procent. Men hvis det viser sig, at der kommer flere penge ind end de mest dystre prognoser antyder, vil vi sørge for, at pengene kommer ud til partnerkirkerne, lover Henning Bech-Larsen.

Der er derfor lavet et såkaldt B-budget, der indeholder en liste over tiltag hos partnerne, som kan sættes i værk, hvis pengene kommer.

– Med de forsigtige prognoser er der dog lagt op til, at vi kan have større fokus på de aktiviteter, som er vores hovedformål. På den måde undgår vi, at administrations-procenten stiger, slutter han.