fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Biskoppen fik en særlig souvenir med hjem fra Cypern

Biskop Steen Skovsgaard var med på Cypern, da SAT-7 fejrede 20 års jubilæum. Her blev han overrakt en gave - med et stort ansvar.

Biskoppen fik en særlig souvenir med hjem fra Cypern

“Jeg var med til SAT-7’s jubilæums-netværksmøde, hvor jeg til den store festaften fik overrakt et flag fra Mauretanien. Det er et land i Vestafrika.

Vi var omkring 300 mennesker samlet til middag, og på et tidspunkt kom et optog ind under høj musik med flag fra SAT-7’s sendeområder. De begyndte at dele dem ud til tilfældigt udvalgte gæster, og de gav mig det her grønne flag med en stjerne og en halvmåne. Så fik vi at vide, at vi resten af året skulle bede for det land, vi havde fået.

Jeg tog flaget med hjem og undersøgte Mauretanien på Wikipedia og fandt ud af, at det er et land med 4 millioner indbyggere, hvoraf 99,9 procent er muslimer. Det gør det til et af de mest muslimske lande i verden. Og når jeg tænker tilbage på mit arbejde med mission blandt muslimer, så synes jeg det er meget tankevækkende, at jeg fik lige netop det flag.

Jeg har nu fået Billede Steen Skovsgaardkontakt til en missionær, som har været udsendt til Mauretanien, og han har sagt, at han gerne vil hjælpe mig yderligere med at finde ud af mere. Så nu kan det godt ende med, at jeg tager afsted og besøger landet, hvis jeg får muligheden.

Jeg synes, det var en rigtig god idé fra SAT-7’s side at uddele de her flag, og det var en god måde at få deltagerne i konferencen til at bidrage med forbøn til de lande, hvor de arbejder. Også fordi jeg selv tror meget på forbøn. Det er noget af en opgave, jeg har nu fået lagt på mig. Jeg har aldrig kendt noget til Mauretanien før, men nu hænger flaget her i bispegården. Og jeg er meget bevæget af det.”

Mauretaniens flag hænger nu i bispeboligen ved Nykøbing Falster Foto: Steen Skovsgaard

Philip Christoffersen
Journalist

Philip er barselsvikar for Anne Sofie Bitsch frem til sommeren 2017