Bøn beskyttede Hezron fra terrorister

Terroraktivitet i området nord for Kontagora by, hvor den lutherske kirkes bibelskole ligger, tvang i 2022 bibelskolens ledere Hezron og Christiane Luka til at flygte i sikkerhed med deres børn. En gang i mellem rejser Hezron tilbage til Gulbin Boka for at opmuntre dem, der er blevet tilbage.

Hezron og Christiane Luka

Hezron Luka fortæller om en gang, hvor han er sikker på, at Gud beskyttede ham fra hærgende røverbander:

“Før jeg tager på den ca. tre timer lange tur ad dårlige veje til Gulbin Boka på min motorcykel, forhører jeg mig altid om potentielle farer eller terroraktivitet i området.

Det var en lørdag. Det virkede sikkert nok at tage afsted, og min kone Christy bad som sædvanlig for mig inden turen. Vi lagde mit liv i den almægtige Guds hænder.

Jeg ankom til Gulbin Boka om eftermiddagen. Det var her jeg opdagede, at en ven forgæves havde forsøgt at ringe til mig for at advare mig om terroraktivitet i det område jeg kørte igennem.”

Terrorister på spil

“Jeg ringede til ham og han fortalte, at terroristerne var på spil igen. De havde overfaldet flere landsbyer, hvor de plyndrede og dræbte, og forsøgte at få fingrene i så mange værdier som muligt.

Jeg blev meget nervøs og ringede til Christy og fortalte om min situation. Hun foreslog, at jeg skulle fortsætte noget længere ud ad vejen og søge tilflugt hos en missionær, som boede i en landsby, hvor det var lettere at løbe ud i bushen hvis der kom nogen. Hele natten lå vi søvnløse og frygtede, hvad der kunne ske.”

Overnaturlig beskyttelse

“Den næste dag var søndag og jeg besluttede mig for at køre hjem og ikke afholde gudstjeneste, som ellers var planen. Jeg vurderede, at der ville være en 50/50 chance for at støde på banditter på vejen. Christy og børnene fastede og bad for min sikkerhed.

Gaderne var tomme og landsbyerne spøgelsesagtige. Folk var flygtet ud i bushen og der var stor fare for, at terroristerne stadig lå på lur.

Turen hjem gik overraskende hurtigt. Kun 1,5 time. Der var ikke nogen trafik – men jeg er også overbevist om, at Guds engle beskyttede mig fra at blive taget til fange eller dræbt. Bliv ved med at bede for os!