Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Børn af dræbte har brug for støtte til skolegang

- Vi gør alt for at støtte børn af forældre, der er dræbt i sammenstød mellem hyrder og bønder, lyder det i en video fra Kristi Lutherske Kirke i Nigeria.

Børn af dræbte har brug for støtte til skolegang

I de sidste par år har der været blodige sammenstød mellem etniske grupper i nordøstlige Nigeria, hvor Kristi Lutherske Kirke i Nigeria har sit hovedsæde. Oprøret fra terrororganisationen Boko Haram og sammenstødene mellem bønderne og nomadehyrderne har på virket befolkningen, og flere hundrede kristne fra kirken er blevet dræbt.

– Nogle er blevet hjemløse, andre er blevet dræbt og deres børn bliver forældreløse. Situationen er stadig ikke under kontrol. Men de børn, hvis forældre er blevet dræbt, har brug for vores støtte, fortæller Samuel Elkana, der er uddannelsessekretær i Kristi Lutherske Kirke i Nigeria.

Han tilføjer:

– I kirken gør vi alt, hvad vi kan, for at hjælpe børnene, så de ikke bliver ladt i stikken på grund af det, der skete med deres forældre. De skal have mulighed for at uddanne sig på samme måde som dem, der stadig har deres forældre. Så de har brug for støtte.

Han opfordrer Mission Afrika til at bidrage med hjælp:

– Vi ser op til jer, ligesom vores bedsteforældre og forældre gjorde. Vi ser hen til jer for jeres bønner og støtte, og vi håber at situationen vil blive bedre med tiden for os og for jer, så vi vil være i stand til at hjælpe disse små børn, siger han.

I videoen takker han Mission Afrika for støtten gennem mere end 100 år.

Støt Projekt 3026: Kristi Lutherske Kirke i Nigeria nu