Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Camerounsk kirkeleder gæstede Danmark

Robert Goyek står i spidsen for Mission Afrikas camerounske partner Den Lutherske Brødrekirke, og han har netop afsluttet et tredags besøg i Danmark. Travle dage der blandt andet bød på møde med Y’s Mens danske ledelse og besøg i Lemvig Kirke.

Camerounsk kirkeleder gæstede Danmark

På billedet hilser Robert Goyek på Knud Hougaard Klausen, som er regionsleder for Y’s Men. Grunden til, at de to mødtes, er, at Ys Men i år samler ind til projektet “Bedre Sundhed Redder Liv”, som skal sikre rent vand, strøm og lys til kirkens sundhedsklinik i Houpou i Nordcameroun. Og det var et møde, som havde stor betydning for begge parter.

”Jeg nød virkelig denne mulighed for at udveksle meninger, tanker og visioner. Det er tydeligt, at Y’s Men er en dynamisk gruppe mennesker med en tydelig passion for at forbedre menneskers liv. Og de sætter handling bag ordene,” udtalte Robert Goyek efter mødet.

”Jeg håber og beder til, at vi sammen kan nå målet om at forbedre sundheden for de mange mennesker, som bor i området omkring sundhedscentret i Houpou. Fattigdom og sygdommen holder folk fanget, men sammen kan vi være med til at sætte mennesker fri.”

Også regionsleder Knud Hougaard Klausen var glad for muligheden for at møde kirkepræsidenten: ”Det var en stor fornøjelse at tale med Robert Goyek og mærke, hvor meget han brænder for kirkens arbejde på både det sociale og det forkyndende område. Vi hører jo ikke så meget om Cameroun her i Danmark, så det var spændende at høre ham fortælle. Mange har allerede støttet skattefradragsprojektet, men skal vi nå helt i mål med vores ønske om at hjælpe klinikken i Houpou, er der brug for en ekstra indsats de næste par måneder, ” understreger Knud Hougaard Klausen.

En opfordring vi fra Mission Afrikas side kun kan bakke op om.

Venskabsmenigheden fik besøg

Lemvig Kirke er venskabsmenighed med menigheden ved Den Lutherske Brødrekirkes hovedkontor i Garoua, og de to menigheder følger løbende med i hinandens liv, ligesom Lemvig Kirke støtter byggeriet af en ny, større kirke i Garoua.
Derfor gæstede Goyek i søndags Lemvig Kirke, hvor han prædikede og efterfølgende fortalte nyt fra Cameroun. Et emne, der interesserede mange, var sikkerhedssituationen i landet. For Cameroun er med de mange angreb fra Boko Haram i Nigeria mod vest og krisen i Centralafrika mod øst under hårdt pres. Og det mærkes. Mange af kirkens menigheder holder til i grænseområdet tæt på Nigeria, og mange lever i stor frygt for angreb. Konflikten kan mærkes overalt i området, fortalte kirkepræsidenten. Kørsel med motorcykel er blevet forbudt i hele grænseregionen i et forsøg på at forhindre flere angreb fra Boko Harams side, og mere end 20.000 nigerianske flygtninge lægger yderligere pres på området.

En svær situation at være kirke i, men også en situation, hvor relationer, forbøn og støtte fra menigheden i Lemvig og fra alle os andre betyder meget.

DSCN2038