CENTRALAFRIKA

Støtte til et kriseramt land

Mission Afrika har samarbejdet med Den Evangelisk Lutherske Kirke i Den Centralafrikanske Republik i over 25 år. Det er et land, der er slidt fuldstændig ned af konstante væbnede konflikter, poli-tisk uro og økonomisk nedsmeltning.

Korruptionssag

I september 2019 måtte Mission Afrika indstille at sende penge til kirken i Centralafrika på grund af stærke indicier på dårlig forvaltning af midlerne. Sammen med andre internationale samarbejdspartnere i landet arbejder vi hårdt på at finde en løsning på problemerne med korruption, som synes at være vævet ind i samfundet og kirkens kultur.

Thore Eklund, partnerkoordinator i Mission Afrika, fortæller, at man ser håbefuldt på fremtiden: ”Der er en større velvilje til at løse konflikten internt i kirken og villighed til at se, hvordan vi kan genoptage arbejdet.” I kirken bliver der holdt gang i aktiviteterne, på trods af at støtten er indstillet, hvilket vidner om et stort engagement og en villighed til at fortsætte.

Mission Afrika har tidligere støttet lærerlønninger på 26 skoler. Lærerne er fortsat med at undervise uden løn i en længere periode. I starten af 2022 blev støtten igen sendt af sted til de 76 lærere, der er fordelt på de 26 skoler med 5100 børn. Mission Afrika har overført 110.000 kr. til dette formål.

Kirken EELRC har fokus på at etablere skoler, hvor myndighederne ikke har kapacitet til at sørge for undervisning. De vurderer, at voksenundervisning vil være et stort behov efter 10 års krig i landet.

Undervisning

Undervisning

I Danmark har man lavet en slags ’taskforce’ som diskuterer og kommer med indspil til, hvordan Mission Afrika skal forholde sig til konflikten i Centralafrika. Den består af medlemmer fra bestyrelsen og fra baglandet.

Fakta

Mission Afrika har i lang tid støttet Den Evangelisk Lutherske kirke i Centralafrika med driften af fem skoler og et sundhedscenter i byen Bohong i Bouar-Bokaranga-korridoren i den nordvestlige del af landet. Kirken har 540 menigheder i landet med i alt 125.000 medlemmer og 74 præster, hvoraf 23 er kvinder.