CENTRALAFRIKA

Støtte til et kriseramt land

Mission Afrika har samarbejdet med Den Evangelisk Lutherske Kirke i Den Centralafrikanske Republik i over 25 år. Det er et land, der er slidt fuldstændig ned af konstante væbnede konflikter, poli-tisk uro og økonomisk nedsmeltning. I maj blev sundhedspersonalet på sundhedscentret i Bohong nødt til at flygte ud i bushen, fordi byen blev angrebet af rebeller. De nåede ikke at få nogen ejendele med sig overhovedet. Allerede i juni måned var de fleste af medarbejderne tilbage på centret for at fortsætte det utrolig vigtige arbejde på sundhedscentret og i mor-barn-klinikken, hvor de årligt møder flere tusinde centralafrikanere. Mission Afrika satte hurtigt en indsamling i gang til fordel for sundhedspersonalet og andre nødlidende. Krisen begyndte at stilne af hen over sommerferien, og det blev muligt for kirken at komme på fode igen. Befolkningen vendte med tiden tilbage til deres landsbyer og forsøger til stadighed at genopbygge deres liv i et land, der i den grad har lidt under mange års ustabilitet og vold.

Korruptionssag

I september 2019 måtte Mission Afrika indstille at sende penge til kirken i Centralafrika på grund af stærke indicier på dårlig forvaltning af midlerne. Sammen med andre internationale samarbejdspartnere i landet arbejder vi hårdt på at finde en løsning på problemerne med korruption, som synes at være vævet ind i samfundet og kirkens kultur. Det har været et hårdt år for kirken og for vores samarbejde. Dette resulterede også i at det planlagte besøg af kirkepræsidenten i EELRCA måtte aflyses.

Fakta

Mission Afrika har i lang tid støttet Den Evangelisk Lutherske kirke i Centralafrika med driften af fem skoler og et sundhedscenter i byen Bohong i Bouar-Bokaranga-korridoren i den nordvestlige del af landet. Kirken har 540 menigheder i landet med i alt 125.000 medlemmer og 74 præster, hvoraf 23 er kvinder. Mission Afrika har støttet arbejdet i Centralafrika med 187.165 kroner i løbet af 2019. Dog er de fleste af overførslerne efter september blevet holdt tilbage, grundet stærke indicier på dårlig forvaltning af midlerne.

Vi har en frivilliggruppe, du kan blive en del af. Se mere her.