fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Cykelsponsorløb

- for missions- og motions-entusiaster.

Igen i år er der til Mission Afrikas årsmødefest cykelsponsorløb til fordel for, at børn og unge i Mellemøsten og Afrika, og meget andet, kan komme i skole og få sig en uddannelse.

Der er opmålt en bane, hvor både nye og øvede cyklister kan være med. Deltagerne har en time til at køre ruten rundt så mange gange, de kan, og dermed hente sponsor-kroner hjem til de gode formål. Så det er bare at smøre cyklen, finde afrikanske gevandter i den nærmeste genbrugsbutik, og så op på den store klinge.

Vil du være med til at forandre verden?

 • Sidste år fik 40 cyklister 500 givere til at støtte deres tur, og det resulterede i 130.000 kr. til Mission Afrikas arbejde.
 • Kan vi blive 50 cyklister i år? Skal du selv cykle for vores fælles sag? Eller skal dit barn cykle, mens du finder givere?
 • Det er vigtigt du cykler med!

1. Tilmeld dig som cyklist:

Du kan tilmelde dig selv som cyklist her – og vælge det projekt du ønsker at støtte.

2. Find sponsorer

Lav derefter aftaler med venner og bekendte om at de støtter dig med et beløb pr. km. du kører. F.eks. 15 kr. pr. km. Dine sponsorer kan tilmelde sig her, du skal bare sende dem dette link:
https://missionafrika.dk/cykelsponsor/stoet-en-cyklist-til-mission-afrikas-cykelsponsorloeb/

Sidste tilmelding for at cykle og finde sponsorer er fredag den 13. september kl. 20.00.

Her er tekster om dit yndlingsprojekt, som du kan sende til potentielle donorer.

Kære… (indsæt navn)
Jeg er på jagt efter nogen, der vil sørge for jeg kan komme op på den store klinge! Derfor tillader jeg mig at spørge om din hjælp til at Mission Afrika kan række kirkeplantning, undervisning og sundhed ud til børn og familier gennem kirker i Afrika og gennem SAT-7 i Mellemøsten på en solid, bæredygtig og lokalforankret måde.
Det kan du gøre, ved at støtte mig til cykelsponsorløbet lørdag 14. september.
Jeg samler ind til… (vælg tekst nedenfor)
 1. Mission Afrika
  I fællesskab med afrikanske kirker og andre partnere arbejder Mission Afrika for at fremme en levende og engageret kristendom, som rækker ud til flere og flere i Afrika og Danmark
  Mission Afrika har et holistisk missionssyn, hvor ord og handling er ligeværdige og uadskillelige sider af evangeliets forkyndelse. Det betyder, at både ordets forkyndelse og tiltag til gavn for menneskers fysiske liv er vigtige i Mission Afrikas tjeneste og har været det siden organisationens begyndelse.Mission Afrika opfatter mission som alt det, kirken er sendt ud i verden for at være, gøre og sige.
 2. SAT-7
  For kun 10 kr. kan SAT-7 sende tv 24/7 til endnu en seer i Mellemøsten og Nordafrika et helt år.
  Opmuntring, undervisning, gudstjenestefællesskab, talk-shows, dialog og konkurrencer. SAT-7’s farverige programflade styrker de glemte og trængte kristne minoriteter i Mellemøsten og giver det muslimske samfund et indblik i kristentroen. Udsendelserne produceres primært af lokale medarbejdere i SAT-7’s egne studier i Egypten, Libanon, Tyrkiet og på Cypern og når ud til et publikum på omkring 21 millioner mennesker.
 3. Uddannelse, stipendier og ledertræning i Afrika (børn, unge, voksne)
  Rundt omkring i Afrika er der mange talentfulde unge mennesker, der ønsker at uddanne sig til gavn for kirke og samfund. Men de har ikke råd til uddannelsen.
  De kirker, Mission Afrika samarbejder med, spotter de mest lovende kandidater og beder os om et økonomisk bidrag. Det kan vi gøre med din hjælp.
  Vi er opmærksomme på, at det ikke kun er på ungdoms- og lederniveau, der er behov for uddannelse. Derfor er vi også glade for at kunne støtte børneskoler.
 4. Kamuzinda Farm, Uganda
  Kamuzinda Farm er et bæredygtigt demonstrationslandbrug, der inspirerer og uddanner lokalsamfundet. så utallige familier kan få gavn af viden og effektive metoder til at dyrke landbrug. Dette vil med tiden give familierne et økonomisk overskud, så de kan betale for børnene skolegang, og dermed medvirke til at sikre deres fremtid – Ugandas fremtid.
  Der arbejdes mod at farmen bliver et træningscenter og hjem for udsatte kvinder, hvor de både kan få opbygget deres selvværd og lære konkrete færdigheder til arbejdsmarkedet.
  Det kan vi gøre med din hjælp.
 5. Mission og udvikling i Mali
  På randen af Sahara er levevilkårene dårlige. Derfor tilbyder Mission Afrika sammen med Luthersk Brødremission i Mali mikrolån til kvinder, der vil opdrætte geder og høns for at forsørge deres familier. Kvinderne oplæres også i sæbeproduktion og landbrug. I dag kan kvinderne bidrage til familiens økonomi, sende deres børn i skole og tilbagebetale deres lån. Gennem de seneste 10 år har Mission Afrika støttet i alt syv missionærer fra nabolandet Cameroun. Missionærerne har plantet 10 nye menigheder og styrket otte eksisterende kirker. De uddanner præster, deltager i fredsprojekter og uddeler nødhjælp.
 6. Pearls of the street, gadebørn i Cameroun
  Vil du hjælpe børn væk fra et kummerligt liv på gaden? Så støt Pearls of the Street, der hjælper gadebørn i Garoua, Cameroun. Det drejer sig om børn, der længes efter en rigtig fremtid med skolegang og familieliv, men er endt på gaden og må klare sig selv. Derude, hvor den stærkeste overlever, og hvor kriminalitet ofte er den eneste udvej. Men de kan få hjælp takket være et hjem drevet af Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun. Her bor ildsjælen Elia Oumar, der har viet sit liv til at hjælpe gadebørn tilbage på sporet. Sammen med kirken skaffer han børnene et sted at sove, mad og skolebøger. Men han går også skridtet videre og rejser ofte langt med børnene tilbage til deres familier for at hjælpe dem med at forsone deres brudte relationer.
 7. Skolebørn i Centralafrika
  Det koster kun 200 kr årligt at hjælpe et barn i skole.

  For hundredetusindevis af børn i Centralafrika er det at komme i skole enten en stor udfordring eller en total umulighed. Befolkningen har lidt under borgerkrig, og der er fare for, at en hel generation er tabt på gulvet, fordi de ikke har haft mulighed for at lære at læse og skrive.

  15 % af piger når kun 5 klasse
  33 % af børn går ikke i skole
  50 % af befolkningen er under 18 år

  Alle børn drømmer om at komme i skole, så de kan skabe en fremtid for sig selv og andre. Det vil vi gøre noget ved sammen med dig. Tak for din støtte.