Tag med Mission Afrika til Cypern

Fra den 14.-21. september 2024 kan du komme med Mission Afrika til Cypern og får bl.a. en unik mulighed for at besøge tv-stationen SAT-7.   

Cypern er en interessant, skøn lille ø i Middelhavet – både historisk og kulturelt. Det er Europa, men den har så mange anslag fra Mellemøsten. Du vil elske dens bjerge, skønne strande og græske taverns. 

I løbet af en uge har du mulighed for at komme rundt på den græske side af øen og se lokale seværdigheder, smage den cypriotiske mad, opdage den bibelske historie, vandre i bjergene, besøge en bjerglandsby, gå over grænsen i hovedstaden Nicosia og meget, meget mere. 

Højdepunktet er et besøg på SAT-7, hvor du vil se tv-stationen lave direkte programmer til Iran, tale med folkene bag programmerne (bl.a. Mission Afrikas udsendte medarbejdere) og blive klogere på, hvad det vil sige at være kristen i Mellemøsten.   

Rejselederne er Mette Swartz og Claus Andersen, som fra 2014 – 2019 var udsendt af Mission Afrika, boede på Cypern og arbejdede på SAT-7. Det er sjette gang, de arrangerer en oplevelsesrejse for Mission Afrika. 

CYPERN

CYPERN

CYPERN

PROGRAM

Lørdag den 14. september 

Vi mødes i Århus lufthavn kl. 04.30 og herfra er der afgang kl. 06.30 med direkte fly til Paphos Lufthavn. Ankomst 11.45 (cypriotisk tid), hvorefter der er en halv times kørsel med bus til hotellet. Herefter er der frokost, indkvartering og kort program inden aftenmiddagen. 

Søndag den 15. september 

Vi skal til international gudstjeneste i Larnaca, spise frokost i byen, møde lokale kristne, se Lazarus kirken og på vej tilbage slår vi et smut omkring Saltsøen og en af muslimernes helligste moskeer. 

Mandag den 16. september 

Nogle af de bedst bevarede historiske begivenheder er at finde i Paphos, bl.a. fra Paulus missionsrejse. Mandag tager vi på Paphos-rundtur (gåtur på ca. 5 km) Vi begynder i det ærkeologiske udgravningssted ”Paphos mosaikker”, som er nogle af verdens bedst bevarede. Vi ser på St. Pauls kirke, der er bygget ovenpå ruinerne af den Gotiske kirke, hvor der står en søjle, ved hvilken det påstås at Paulus blev pisket 39 gange.  

Tirsdag den 17. september 

Dette bliver den længste udflugtsdag, hvor vi er afsted fra morgen til sen aften. Afgang med bus til hovedstaden Nicosia, hvor SAT-7’s Internationale kontor besøges. Vi møder her Mission Afrikas udsendte og får en gennemgang af SAT-7 og rundvisning på kontoret. Efter en frokost i hovedstaden går vi over grænsen på gågaden til det tyrkisk besatte område. Vel tilbage på den græske side tager vi en gåtur rundt i den gamle bydel og ender dagen på en af byens bedste restauranter: en syrisk restaurant i en af de små sidegader. 

Onsdag den 18. september 

Fridag, hvor der er mulighed for at slappe af på hotellet, bade i havet, gå en tur i Paphos by eller selv tage på en udflugt. 

 Torsdag den 19. september 

Vi begynder dagen ved Curion, hvor vi får en rundvisning i den udgravede by, som ligger med den smukkeste udsigt. Bagefter bader vi og spiser frokost på stranden. Om eftermiddagen besøger vi SAT-7’s tv studie, og vi overværer afviklingen af et direkte tv-program, som bliver sendt til Iran. Vi taler med de ansatte, hører deres vidnesbyrd, og møder Mission Afrikas udsendte medarbejdere. 

Fredag den 20. september 

Fredag tilbringer vi i Troodos bjergene, hvor vi om formiddagen skal på en vandretur (ca. 4 km) op til Caldonia vandfaldet, derfra kører vi til en af de mange vingårde, der ligger på sydsiden af Troodos bjergene. Vi laver stop og spiser græsk meze i den lille idylliske bjerglandsby Omodos.  

Efter frokost stopper vi forbi det kendte græsk ortodokse kloster: Timios Stavros klostret, og vi besøger byens ikon museum. Man kan ikke undgå at blive grebet af stemningen på byens torv, og måske købe en ting eller to, for her finder man de gamle græske traditioner som kniplingsduge og sølvsmykker. 

Lørdag den 21. september 

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og  bevæger os mod lufthavnen, hvor der er flyafgang 12.45 og ankomst i Århus Lufthavn kl. 16.25 (dansk tid). 

Yderligere program 

Der vil hver dag være en andagt, og nogle gange tager vi den i bussen eller ved et af udflugtsmålene. 

Der vil være tilbud om et kort aftenprogram, hvor vi inviterer en gæst ind på hotellet. 

Pris
Turen koster 11.500 kr. inklusiv medlemskab (200 kr.) af Mission Afrika, hvilket er en forudsætning for deltagelse. Er du allerede medlem, betaler du 11.300 kr. 

Prisen inkluderer 

  • Gratis parkering i lufthavnen 
  • Fly, bagage, måltid på flyet, 20 kg bagage, samt transport til/fra hotel 
  • Hotelophold på Paphos Garden med all inclusive 
  • Alle arrangerede ture: bus, entré, guider og frokost på turene. 
  • Vi tilbyder dobbeltværelse med enten dobbeltseng eller to enkeltsenge.
    – Tillæg for enkeltværelse er 1800,00 kr. 

Prisen inkluderer ikke 

  • Ekstra udflugt om onsdagen, hvis man har lyst til det. 

Erfaringen fra tidligere rejser er, at man i løbet af ugen ikke bruger penge, medmindre man vil købe souvenirs eller have en ekstra kop kaffe eller is. 

Hotel

Paphos Gardens Holiday Resort

Et dejligt hotel med swimmingpool, dejlig mad og stilhed. 500 m til stranden, 1,5 km til bymidten og havnen. 

Mad
All inclusive på hotellet og alle måltider på udflugter er inkluderet.

Tilmelding 

Der er plads til 24 deltagere efter først-til-mølle-princippet. Vores erfaring fra tidligere år er, at rejsen hurtigt er udsolgt. 

Tilmelding senest den 1. juli. 

Efter tilmelding vil du modtage en e-mail fra hovedkontoret med et ansøgningsskema, hvor vi stiller yderligere spørgsmål, så vi er sikre på, at vi har alle korrekte oplysninger. 

Når du har returneret det, vil du modtage en e-mail, om du er optaget på rejsen samt en opkrævning på rejsens pris. 

Først når du har indbetalt hele beløbet, er din plads sikret. 

Lidt om det praktiske 

Der er arrangeret ture fem dage, og man skal forvente, at der skal gås mellem 2 og 6 km på turene. Fortovene er mere ujævne end i Danmark, ligesom der er en vandretur i bjergene og brosten i landsbyen Omodos. Man behøver på ingen måde at være i topform, men skal være indstillet på at gå en del.  

Temperaturen på Cypern er mellem 30 og 35 grader i september, så man skal kunne klare varmen.  

Mange oplæg og guidning er på engelsk, så kan man engelsk er det godt. Rejselederne og evt. andre deltagere vil måske oversætte undervejs, men det er ingen garanti alle dage og på alle ture. 

 Turen arrangeres i samarbejde med Aarhus Charter og er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden. 

Rejsen er underlagt Aarhus Charters almindelige betingelser vedrørende pakkerejser. 

Deltagerne har selv ansvar for rejseforsikring, evt. medicin mv. 

 

Spørgsmål

Kontakt rejseleder vedrørende specifikke spørgsmål
Claus Andersen
tlf. 4255 5257.
email:

eller hovedkontoret vedrørende spørgsmål angående tilmelding

tlf. 86725050
email: