fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Dansk kunsthåndværk i genbrugsbutikkerne

Blog-indlæg fra "En verden af genbrug": Overalt i vores butikker er der adgang til håndbroderede ting - også med kvalitetsstemplet fra Haandarbejdets Fremme.

Dansk kunsthåndværk i genbrugsbutikkerne

Jeg er vokset op med hang til kvalitetsbroderier. Jeg har også lavet en del selv. Det unikke ved broderier fra Haandarbejdets Fremme er selvfølgelig designet, som er designet af en gruppe kvinder, hvoraf den mest kendte er Gerda Bengtsson. Hun lavede nogle af de meste vidunderlige broderier med den danske flora.

Den anden måde, hvorpå broderierne kan kendes, er selvfølgelig på det danske blomstergarn, som bliver bestilt fra hele verden, fordi det er indfarvet og lavet på 100 % plantebase. Den slags kan ikke skaffe andre steder i samme kvalitet nogle steder i verden. I år fejrer Haandarbejdets Fremme 90-års dag, og det fejres med en udstilling, som dronningen åbnede forleden. Lige nu er udstillingen i Greve.

Jeg kigger altid efter broderi i butikkerne, og så sender jeg en tanke til den, der har siddet med arbejdet og arbejdet intenst med stingene.

Nogle gange skal der graves lidt for at finde frem til broderierne i forretningerne. Du vil blive overrasket over, hvor dejligt kunsthåndværket passer ind i de fleste typer indretning. Der kan findes alt lige fra puder,  duge og løbere til tehætter og vægophæng. For nylig opdagede jeg, at i Sverige har alle genbrugsbutikker, med respekt for sig selv, et helt område dedikeret til broderier. Her fandt jeg mange skønne ting.

Se flere inspirerende indlæg med ideer til din næste shoppetur i genbrug på enverdenafgenbrug.dk

Bente Mikkelsen Pahus
Leder af Mission Afrika Genbrug

”Hvor er det fantastisk at arbejde med 1.700 dygtige frivillige, der brænder for sagen. I Mission Afrika Genbrug handler alt om nyt liv.”