fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Dansk præstebesøg i Beirut - et kig bag kulissen

Kirsten Münster, sognepræst i Haderslev Domsogn, fortæller om en gribende studietur til SAT-studierne i Libanon.

Dansk præstebesøg i Beirut - et kig bag kulissen

Ni folkekirkepræster har været på studietur i Libanon i september 2019. På billedet ses: Sune Skarsholm, Løsning, Kirsten Münster, Haderslev, Juliana Sfeir, producer for SAT-7 i Beirut, Jens Henrik Kristiansen, Vamdrup, og Michael Markussen, Kolding.

Af Kirsten Münster, sognepræst Haderslev Domsogn 

På en studietur med ni folkekirkepræster fra Haderslev stift til Libanon i september 2019 lykkedes det at improvisere et besøg på SAT-7-studiet i Beirut, takket være stor gæstfrihed og fleksibilitet fra SAT-7’s side. 

Producer Juliana Sfeir var vores vært og viste rundt i de imponerende flotte studiefaciliteter, som er skænket af en enkelt doner. Det var tydeligt, at vi her mødte en dybt professionel organisation. Det viser sig blandt andet ved, at den engelske medievirksomhed BBC lejer sig ind i SAT-7 ’s bygning, hvilket ikke alene sikrer indtægter, men også, at SAT-7 teknisk er helt fremme og har et godt samspil med de bedste i branchen.   

Juliana tog os med rundt i de forskellige studier, hvor der produceres kristent TV til Mellemøsten. Her laves talkshows, undervisning og meget andet. Programmerne ses af den kristne befolkning – men også af mange muslimer på grund af de mange gode programmer. Juliana fortalte, at i Tyrkiet er SAT-7 den eneste udenlandske TVstation, som ikke er lukket ned, formentlig fordi programmerne hverken er politiske, aggressivt missionerende eller taler nedsættende om andre troende. SAT-7 sender på flere platforme: Både på Facebook og Youtube, som er de unges medier, og flow-tv til deres forældre.   

Juliana havde særligt fokus på børnekanalerne SAT-7 KIDS og SAT-7 ACADEMY. Sidstnævnte er en kanal med undervisning, som er udsprunget af behovet i kølvandet på krigen i Syrien, hvor mange børn på flugt har fået afbrudt deres skolegang. Mange andre børn i Mellemøsten er dog tiltrukket af kanalen, der anvender moderne, varierede og involverende former for undervisning. Juliana fortalte, at selvom forældre med muslimsk baggrund godt ved, at det her er en kristen tv-organisation, så leverer de på redelig vis den undervisning, som befolkningens egne regeringer burde, men ikke evner.  

Udover at brænde for at dele Guds kærlighed med sit arabiske folk, så var Juliana også ret cool. En time efter vores besøg skulle hun styre produktionen af finalen på et børneprogram om menneskerettigheder. 58 børn fra hele Mellemøsten – lige fra flygtninge til overklassebørn – havde deltaget i quizzer, opgaver og skriftestol med konflikter, og nu mødte de ind til finalen. Programmets sigte er at fremme tros- og ytringsfrihed, med fokus på børns rettigheder / FNs verdensmål – og det sker i øjenhøjde med de 12-15 årige børn og deres hverdagsproblematikker. Programmet fremmer menneskelige og kristne værdier – og her er religionsfrihed en grundlæggende værdi. 

Tak fordi vi måtte få et kik bag kulissen. Et fantastisk arbejde, som bruger tidens medier til at formidle et kristent vidnesbyrd.  

Støt SAT-7 nu