fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Det vrimler med frivillige i Grindsted

Flot indretning og god stemning får folk til at melde sig som frivillige medarbejdere i Mission Afrika Genbrug i Grindsted.

Det vrimler med frivillige i Mission Afrika Genbrug i Grindsted. Formand Richard Mølgaard behøver ikke avertere efter dem – de kommer helt af sig selv:

– Folk kommer ind i butikken og siger: Sikke en flot forretning! Det er vel ikke sådan, at I kan bruge os?

Tit kan Richard sige ja tak – men sidste uge måtte han faktisk sige nej til to.

– Vi er simpelthen for mange nu, siger han.

Dejlig atmosfære
Mission Afrika Genbrug i Grindsted har mellem 55 og 60 frivillige tilknyttet. Nogle er fortrolige med kirkeligt arbejde, andre ikke. Hver tredje har deres gang i Indre Mission. Hver femte kommer normalt ikke i nogen kirke.

Men Mission Afrika Genbrug er deres fælles mødested.

– Der er sådan en dejlig atmosfære. Folk har en glad og positiv måde at være på over for hinanden. Og så har vi så mange gode samtaler med kunder og frivillige, siger Richard Mølgaard, der har været formand for butikken i 10 år.

Tøjet giver mest
Det er 23 år siden Mission Afrika Genbrug etablerede en butik i Grindsted, så der er kun to år til butikken kan fejre 25-års jubilæum. Butikken omsætter omkring 1 million kroner om året.

Hvad sælger I mest?
– Vi sælger mest tøj, og det er også det, der giver den største indtjening. Selv om det også giver godt, hver gang vi sælger et møbel, fortæller Richard Mølgaard.

Har i slet ingen problemer?
– Nej, vi har opgaver – ikke problemer. Det eneste behov, vi har lige nu, er et par nye reoler!

Billeder i top: Richards hustru Birthe Mølgaard står for at dekorere butikken.