fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

LEDER: Drømme bliver til virkelighed

Mission Afrika
Leder MAgazinet 1, februar 2020.

 

I årets første måneder sad jeg så ofte som muligt ved sengen hos min alvorligt syge far. Det var hårdt og fantastisk. Vi nåede at tænke mange tanker sammen, og reflekterer over drømme, der er blevet til virkelighed gennem vores 49 år sammen.

Men også drømme, der bristede. En af dem er, at vi vidste far snart ikke skulle være her mere, og han havde drømt om at få mange flere år sammen med børn og børnebørn, som ledercoach, ven, ægtemand, nye bogprojekter osv. Jeg må konstant vende tilbage til en dyb taknemmelighed over, at de frø far har sået rundt omkring sig, bærer frugt, selvom han dør.
Lige før Coronakrisen kom jeg hjem fra mit første besøg i Nigeria. Hvor er det vildt, at der hvor Mission Afrika plantede et spædt frø for over 100 år siden, nu lever en viljestærk kirke med 2½ million medlemmer. Det er en drøm, der blev virkelig.
Men ikke nok med det. Drømmen knopskyder, for i januar har Folkekirkens Mellemkirkelige Råd kontaktet os, for at udvide samarbejdet i Danmark. Mission Afrika har rigtig mange kilometer i benene i kapacitetsarbejdet med og fra Afrika.

De mange migranter i vores land har også brug for at høre evangeliet og blive opbygget som lærlinge i et kirkefællesskab. Det kan den danske statskirke bruge os til, fordi vi har erfaringen og kontakterne til at få f.eks. nigerianske præster med evangelist- og islamkyndig-profil til Danmark. Det er en drøm, der går i opfyldelse: Den boomerang vi sendte ud, vender nu tilbage med ny frugt.
Ny teknologi revolutionerer også missionsarbejdet, så f.eks. analfabeter nu kan nås med evangeliet. I Europa er vi opdraget til at man skal kunne læse sig til visdom. Men 75% af verdens befolkning lærer ved at lytte. I mange år har vi været involveret i radiomission. Men nu kan f.eks. mobilteknologien bruges, så lokale får mulighed for at dele evangeliet med hinanden. Sikke en drøm!

Drømme bliver til virkelighedDrømme brister og går i opfyldelse. Vi er tilbage i Sierra Leone. Mange menneskers arbejde og drømme forduftede, da borgerkrig, ebola og korruption ødelagde landet og kirkestrukturen hos vore venner. Men Gud er trofast midt i det hele. Han giver nyt liv og energi til vores drømme. Selvom det ser utroligt mørkt ud i Centralafrika, er de frø vi har sået, stadigt i live under jorden, og vi knokler med at finde veje ind til følgeskab med kirken og de livsvigtige projekter.
Måske skal noget dø, for at nyt kan blomstre op. Men vi ved at Gud er med og velsigner vores arbejde, når drømme bliver til virkelighed. Derfor har Mission Afrika valgt dette nye slogan for arbejdet. Det holder os fast på, at vi skal turde drømme, og ikke bare være tilfreds med der hvor vi er. For Gud vil så meget mere. Jeg tror han af og til morer sig over vores små drømme, fordi Hans drømme for os er langt større.
Tak for I beder med, så vi kan se og gøre Guds drømme til virkelighed i Mission Afrika.

Henrik Engelbrekt Refshauge
Generalsekretær

Læs mere om Mission Afrikas slogan og brand her.

PS. Henriks far Bent Engelbrekt Jakobsen døde 3. marts 2020 i sit hjem.

Henrik Engelbrekt Refshauge
Generalsekretær

”I Mission Afrika kan jeg være katalysator for at mennesker kan tage imod Kristus i den kontekst og kultur, der er deres.”