fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

En ustoppelig forkæmper hædret

Kurt Johansen har rejst verden rundt med budskabet om SAT-7's vigtige arbejde. Når han taler om SAT-7, om medarbejdernes selvopofrende indsats og om de pressede kristne minoriteter i Nordafrika og Mellemøsten, så stråler en passioneret brand for SAT-7 ud af ham og smitter alle der hører om arbejdet.

En ustoppelig forkæmper hædret

Kurt Johansen har i 20 år været en brændende fortaler for SAT-7’s arbejde. Han er direktør for Europa og Asien for den kristne, mellemøstlige tv-station SAT-7 og er særdeles aktiv med at rejse penge til tv-kanalen. Denne indsats valgte Det Danske Bibelselskab for nylig at fremhæve.

Hvert år i september hædrer Bibelselskabet en person, der har gjort noget særligt for udbredelsen af Bibelens ord. Hædersbevisningen består af 10.000 kroner og en indrammet originalside fra Christian lV’s bibel.

Peder Ø. Andreasen, bestyrelsesformand i Det Danske Bibelselskab, beskrev Kurt Johansen som en verdensklasse diplomat. Han er udholdende og tålmodig, og går til sit arbejde med stor indsigt, ydmyghed og humor.

Over 500.000.000 kr. (ja, du læste rigtigt!) er det blevet til i indsamlede midler via Kurt Johansens indsats.

“Kurt har tæppebombet danske foreninger og kirker med de gode nyheder fra SAT-7, og han har blandt andet kørt Tyskland tynd for at finde donorer. Hans arbejde er uvurderligt, og vi er stolte af at være med til at bakke ham op og støtte SAT-7,” fortæller Henrik Engelbrekt Refshauge, generalsekretær i Mission Afrika.

“Det er Gud, der skal have æren,” siger Kurt Johansen. “Jeg modtager denne pris på vegne af SAT-7’s hårdtarbejdende stab og producere.”

Når han bliver spurgt om en særlig forbløffende fundraising-oplevelse, svarer Kurt Johansen: “En kirke i Hong Kong, der primært består af første-generations kinesiske kristne, giver hvert år omkring 1 million kroner til SAT-7’s undervisningsprogrammer optaget i Egypten.”

Kurt Johansen var fra 1986 til 2000 økonomichef i Sudanmissionen/Mission Afrika. Han var en drivkraft i at skabe et solidt økonomisk overskud. I hans tid blev der for eksempel åbnet 50 genbrugsbutikker.

Mediegrafiker hos Mission Afrika.

ofm@missionafrika.dk