Bidt af Afrika allerede som barn.

Henrik Nielsen blev bidt af Afrika allerede som otteårig, hvor han var i Tanzania fire år sammen med sine forældre, der var udsendt som lærere af DANIDA. Senere fik den søde unge Kristine ham på krogen. Han fulgtes med hende til det nordvestafrikanske land Mauretanien, hvor hun skulle skrive en opgave om udviklingsprojekter og geder.

Siden er det gået slag i slag. Henrik og Kristine blev gift og de har nu to voksne drenge. Henrik har løst opgaver og lavet studier i lande lige fra Senegal til Guinea Bissau.

Gennem sit meget begivenhedsrige liv har han især interesseret sig for at få internationale projekter til at udvikle sig, og tværkulturelle relationer til blomstre.

Henrik Nielsen fortæller:

–  Det, jeg har opdaget i mit arbejde med udviklingsprojekter er, at de forskellige parter eller ”stake-holders” i et projekt ofte har forskellige forventninger til og begrundelser for arbejdet. Lige dér er det vigtigt, at vi får spurgt ind til hinanden og skabt en dialog, der fører til, at vi bliver mere sammentømret i det fremadrettede arbejde.

Henrik Nielsen er ansat i en korttidsstilling i Mission Afrika som udviklingskonsulent. Han er lige ankommet til Nordcameroun med partnerkoordinator Thore Eklund for at blive introduceret til Mission Afrikas partnerkirke EFLC (Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun). Her skal han lære ledende medarbejderne i kirken og i udviklingsafdelingen CAPDI at kende.

– Vi er overbevist om, at Henrik kan hjælpe partnerne i Cameroun med at blive skarpe på deres strategi, deres arbejde og hvordan de søger finansiering, så de mange gode drømme kan blive til virkelighed, siger Henrik Engelbrekt Refshauge, generalsekretær i Mission Afrika.

Den nyslåede medarbejder sagde i forbindelse med de sidste forberedelser inden rejsen:

– Jeg er spændt på at komme ned og møde partnerne. Jeg er meget fascineret af Mission Afrikas tilgang til partnerne i Afrika og til projektarbejdet. I vægter den positive historie – altså det smilende barn, frem for det grædende barn. I tager god tid til samtale og udvikling af projekterne, det kan jeg lide. Jeg vant til at være afsted i en uge og så skrive en rapport fra arbejdet. Her i Mission Afrika får jeg to gange otte uger til at lære partnerne og projekterne rigtig godt at kende.

Henrik har et forbløffende CV, og taler flere sprog end de fleste, bl.a. portugisisk, fransk og lidt wolof (senegalesisk sprog) og swahili (østafrikansk sprog). Hans evner som analytiker, researcher og konsulent har ført ham til en lang række afrikanske lande. Det næste halve år får Mission Afrika glæde af hans evner, og der er planlagt to ture til Cameroun samt en del tid til projektanalyse og beskrivelse af løsningsmuligheder og fremtidige scenarier for arbejdet.

Af Orla F. Møller

KLIK OG LÆS FLERE ARTIKLER

Souley Manou i Senegal

9. november 2023|0 Comments

Missionen i Mali flyder over og bliver til opmuntring i Senegal ”Det var en svær beslutning i starten, men hvis det er Guds kald, så stritter vi ikke imod. Vi

Hvad er Joint Mission?

2. november 2023|0 Comments

Joint Mission er når vi udvider vores mission sammen Joint Mission er et udtryk, vi kommer til at støde på mere og mere. I Mission Afrikas kontekst er det betegnelsen