Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Et sikkert tilflugtssted

Kirkerne i Nordcameroun gør sig klar til at tage imod mennesker på flugt fra Boko Harams terror.

Et sikkert tilflugtssted

Foto fra kirkens grund i Garoua. Den lokale menighed samler ind til at forstærke indhegningen af området, så kirkens grund kan være et sikkert tilflugtssted for flygtninge.

Boko Haram hører hjemme i den nordøstlige del af Nigeria, men angrebene og utrygheden spreder sig i stigende grad over den lange og mange steder meget åbne grænse til Cameroun. Derfor skal Cameroun nu ikke blot tage hånd om nigerianske flygtninge, som er rejst over grænsen til Cameroun på flugt fra terror, men også i stigende grad internt fordrevne camerounske flygtninge fra områderne nær grænsen. Det camerounske militær er sat massivt ind i kampen mod Boko Haram, men det er endnu ikke lykkes at forhindre angreb ind i Nordcameroun.

Samler ind til bedre indhegning
Mission Afrikas partner Den Lutherske Brødrekirke fortæller, at 20-30 kristne allerede er dræbt af Boko Haram, og man frygter, at flere vil blive ofre for terrorbevægelsens voldsomme angreb. Kirker har været under angreb og flere brændt ned. EFLC har derfor trukket evangelister tilbage fra områderne tættest på grænsen, og i områderne lidt længere inde i landet gør man forbereder man sig på, at flygtninge vil komme. Ved kirkens hovedkontor i Garoua, som også ligger i det nordlige Cameroun men ikke i det hårdest ramte område, er forberedelserne helt konkrete: Menigheden samler penge ind til at kunne forstærke hegnet omkring kirkens område, så det bliver et mere sikkert sted at søge tilflugt.

Det er langt fra første gang, at Brødrekirken i Cameroun tager imod flygtninge fra konflikter i nabolande. I 2008, da oprøret rasede i Tchad, flygtede tusindvis af mennesker over grænsen til Cameroun og også her stod kirken klar til at tage imod flygtningene.

Også i Centralafrika, hvor Mission Afrika ligeledes har en lokal samarbejdspartner, har kirkerne oplevet, hvordan mennesker i tusindtal er søgt ind på kirkernes område i håb om her at kunne finde ly for kampe.

Støt Projekt 3014: Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun nu

Mange søger beskyttelse i kirkerne, når konflikten raser. Her ses flygtninge ved den katolske kirke i Bouar i Centralafrika.

Mange søger beskyttelse i kirkerne, når konflikten raser. Her ses flygtninge ved den katolske kirke i Bouar i Centralafrika under krisen dér i efteråret 2013.