Euroshop – nu også i Cameroun!

Så er dørene til Euroshop i Garoua, Cameroun, slået op. Butikken åbnede 7. marts, og nu har lokale familier adgang til masser af lækkert kvalitetstøj, som sælges med det formål at skabe overskud til vores partnerkirkes udviklingsarbejde.

Der er to Euroshop’s i Bamako, hovedstaden i Mali, som har fungeret strålende i flere år og har generet overskud til kirkens arbejde. Men der er stadig masser af overskudstøj fra Danmark til rådighed, så nu har Mission Afrika i samarbejde med EFLC (den Lutherske Brødrekirke i Cameroun) også etableret en butik i det nordlige Cameroun. I Euroshop sælges der overskudstøj fra Danmark – det er kasseret tøj, der har småfejl, doneret af mærkevareproducenter. Det er varer, som den voksende middelklasse efterspørger, og indtægterne er med til at gøre kirkens nødhjælps- og udviklingsprojekter mere bæredygtige i det lange løb, da man lokalt rejser penge, og dermed også støtte og opmærksomhed.

“Overskuddet fra salget i butikken vil bl.a. blive brugt til at støtte og styrke vores skole i landsbyen N’gong. EFLC har gennem længere tid drevet en grundskole i området, men bygningen er meget slidte. Vores mål er at renovere klasseværelserne og styrke den uddannelsesmæssige kapacitet i N’gong. Dette er et nyt kapitel i vores samarbejde med Mission Afrika, hvor især volontører fra Danmark og frivillige fra Cameroun vil samarbejde, dele viden og forbedre butikken sammen,” skriver EFLC om projektet.

Mission Afrikas volontører i Garoua har arbejdet hårdt med at lægge tøjet på hylderne og gøre butikken klar til åbningsdagen.

I første omgang drives butikken og støtteprojektet i tre år, med en evalueringsproces halvvejs.

  • Euroshop mindsker tøjspild, da varerne er kasseret og ikke må sælges i EU.

  • Euroshop lærer lokale frivillige om butiksdrift.

  • Euroshop skaber en god forbindelse mellem kirken og byen.

  • Euroshop skaber større ejerskab, da pengene til udviklingsprojekterne genereres lokalt.

Share This Post