Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Friday Clarkson: ”Jeg er stolt af at være udsendt”

"Den største succes for mig er, at Gud har brugt os evangelister til at åbne folks øjne for Jesus. Jeg oplever, at evangeliet gør dem glade. Mange i området har desuden fået lært at læse og skrive. Uden kirken var det simpelthen ikke sket," siger evangelisten Friday Clarkson fra Nigeria.

Friday Clarkson: ”Jeg er stolt af at være udsendt”

Friday Clarkson er evangelist i landsbyen Kotonkoro, Nigeria.

Langt væk fra storbyens pulserende liv og rige kirkeliv bor evangelisten Friday Clarkson.

Sammen med sin kone og sine seks børn er han udsendt fra Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN) til landsbyen Kotonkoro i Kontagora, Nigeria, for at fortælle om den kristne tro til den overvejende muslimske befolkning.

Nedenfor kan du læse et interview med den energiske evangelist, som er foretaget af informationsmedarbejder i LCCN, Felix Samari.

Hvordan er du blevet evangelist?

Jeg hedder Friday Clarkson og kommer fra Bali, Adamawa. Jeg er gift og velsignet med seks børn; fire drenge og to piger. Min rejse som evangelist begyndte i 1994. Det var igennem katekisten Bilham, at jeg hørte om missionsarbejdet i Kontagora-området. Jeg blev meget interesseret i arbejdet og fortalte Bilham, at jeg var villig til at blive evangelist, hvis jeg måtte få chancen. Jeg følte et meget stærkt kald til det, men Bilham svarede kategorisk, at jeg – hvis jeg valgte at forfølge kaldet – måtte arbejde ulønnet. Jeg valgte dog at følge ham, og i marts 1994 ankom jeg til Tungan-Barumi, hvor Bilham var udstationeret. Inden den tid havde han allerede åbnet nye missionsstationer i Anguwan-Dala og Indogo, og det blev snart bestemt, at jeg skulle virke i Anguwan-Dala. Der var ikke noget hus til mig, så jeg formede nogle mursten og byggede et nyt hus til mig selv.

I to år arbejdede jeg som fuldtidsfrivillig, men jeg var glad, for Gud brugte mig i den tid til at åbne missionsstationerne Anguwan-Namero, Hungu, Kangi og Madara.

I 2008 blev jeg forflyttet til en tjeneste som lærer på bibelskolen i Gulbin-Boka. Jeg var på den skole i seks år, og derefter fik jeg en mulighed for at åbne en missionsstation i Sengeko, Zamfara-staten. Jeg var i Sengeko i et år og blev efterfølgende forflyttet til Kaboku-Lamba, hvor vi opstartede en kirke. Desværre blev denne landsby et år senere ødelagt at rebeller, der raserede det hele, og jeg blev frarøvet alt, hvad jeg ejede. Flere af kirkemedlemmerne fra landbyen flygtede til Kotonkoro, så det blev besluttet, at jeg skulle flytte med dertil som evangelist.

Det var min evangelisthistorie i store træk.

Hvad er din vigtigste opgave som evangelist?

Mit vigtigste job som evangelist er at bringe Bibelens budskab til området. Ingen tvivl om det. Dernæst er det vigtigt for mig at undervise i læse- og skrivekundskaber, da mange her er analfabeter.

Hvilke successer og udfordringer oplever du i jobbet?

Den største succes for mig er, at Gud har brugt os evangelister til at åbne folks øjne for Jesus. Jeg oplever, at evangeliet gør dem glade. Mange i området har desuden fået lært at læse og skrive. Uden kirken var det simpelthen ikke sket.

Selvom glæderne er store, oplever vi også store udfordringer. Flere muslimer er bestemt ikke begejstrede for, at evangeliet spredes i Kotonkoro. De fortæller usande historier til myndighederne om de kristne for at standse arbejdet, og enkelte unge mænd, der er konverteret til kristendommen fra islam, er blevet nægtet ægteskab. Jeg oplever denne mistro som en stor udfordring, men mest af alt oplever jeg Guds velsignelse i mit kald. Mange muslimer bliver kristne og vedholdende i troen, og jeg er stolt af at være udsendt til netop den opgave.

Har du en særlig rollemodel for dit arbejde som evangelist?

Jeg ser op til katekisten Bilham Yale, som jeg startede med at arbejde for. Han er en rollemodel, når det kommer til evangelisering. Han var en evangelist i bevægelse; han blev aldrig det samme sted. Han gik fra sted til sted med det formål at sprede evangeliet. Hans liv udfordrede mig; han motiverede mig og gav mig grund til at tjene ydmygt.

Hvilke tanker gør du dig om fremtiden som evangelist i Nigeria?

Det vigtigste er, at kirken (LCCN red.) fortsat støtter arbejdet. Der er stadig mange unåede steder, hvor folk tørster efter evangeliet. Samtidig håber jeg, at kirken vil sørge for at uddanne evangelister til at forsørge sig selv, så det kan blive billigere at udsende evangelister. For eksempel ved at lære evangelisterne at udføre tømrearbejde, sæbeproduktion eller lignende. Det er mit håb.

Mission Afrika støtter flere end 70 evangelister, som er udsendt fra LCCN. Du kan støtte evangelisternes arbejde ved at give en gave i boksen nedenfor. Tak for en god gave!

Støt Projekt 3007: Nigerias evangelister nu