fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Film om Mission Afrika på DR K

Dokumentarfilmen ”De frelste” vises på DR K søndag den 13. januar kl. 14.45.

Film om Mission Afrika på DR K

I dokumentarfilmen ”De frelste” får vi indblik i dansk missionshistorie gennem 100 år. Filmen fortæller Mission Afrikas historie, idet vi følger det tidligere Sudanmissionens bestræbelser på at fortælle evangeliet i det såkaldte Sudanbælte og bygge missionsstationer og kirker for at dæmme op mod islams fremmarch.

I filmen følger en af de første danske missionærer Niels Brønnum og hans kone til Nigeria i 1913 med ”bibel og kors i den ene hånd og skolebøger og lægetaske i den anden”.

De bringer mange gode ting bringer med sig til Nigeria, men kommer ifølge dokumentaren også til at forvente, at lokalbefolkningen tilpasser sig vestlige normer.

Her mere end 100 år senere er Rikke Vestergaard den sidste danske missionær tilbage i Nigeria – men med en aktiv kristen menighed i området. Filmen hører vidnerne fra dengang til nu og tager brug af et unikt arkivmateriale, der aldrig har været tilgængeligt før.

Sendes søndag den 13. januar 2019, klokken 14:45 til 16:10 på DR K.

Læs tidligere missionær og generalsekretær Mogens S. Mogensens anmeldelse.

Læs tidligere generalsekretær Peter Fischer-Nielsens anmeldelse.