Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Folkemøde-debat: Kan religion stoppe radikalisering?

Radikalisering er en trussel mod fredelige samfund og bør stoppes. Kan religion bruges i den sammenhæng? Politikere debatterer med Mission Afrikas Clement Dachet på folkemødet fredag.

Folkemøde-debat: Kan religion stoppe radikalisering?

Kan religion være rammen for anti-radikalisering? Det er emnet for en debat på Folkemødet på Bornholm, hvor politikere og Mission Afrikas partnerkoordinator Clement Dachet diskuterer religionens betydning i fredsskabende udviklingssamarbejde.

Debatmødet finder sted fredag den 15. juni kl. 12.00-12.45 i Himmel og Jord-teltet, Kæmpestranden J34.

Ud over Clement Dachet medvirker Naser Khader (MF, K), Søren Espersen (MF, DF) og Yildiz Akdogan (MF, S) i panelet. Ordstyrer er Jonas Adelin Jørgensen, generalsekretær i Dansk Missionsråd.

Og emnet er yderst aktuelt. Radikalisering er på alles læber som en af samtidens største trusler mod fredelige samfund. Samtidig lyder et af FN’s verdensmål, at færre mennesker skal opleve vold og flere leve sammen i fred.

– Derfor må vi forstå, hvordan radikalisering opstår, og hvordan man bedst muligt arbejder med anti-radikalisering, lyder oplægget, der stiller skarpt på religions rolle i radikalisering og anti-radikalisering.

Mission Afrikas Clement Dachet vil give eksempler fra projekter, hvor religiøse aktører er med til at sætter rammerne for anti-radikalisering i lande, hvor konflikter mellem religiøse grupper er en del af hverdagen.

Debatmødet arrangeres af Mission Afrika sammen med Dansk Missionsråd (DMR), Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU).