Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

FN-styrker har nu fået nogenlunde styr på situationen nær Bohong (opdateret)

Endnu engang har Mission Afrikas samarbejdspartner i Centralafrika været i stor fare.

FN-styrker har nu fået nogenlunde styr på situationen nær Bohong (opdateret)

ARKIVBILLEDE. Mange søger beskyttelse i kirkerne, når konflikten raser. Her ses flygtninge ved den katolske kirke i Bouar i Centralafrika i 2014.

Opdatering torsdag den 26. oktober: FN-styrkerne i området har fået nogenlunde styr på situationen. Sundhedscenteret i Bohong og de nyopførte sundhedsposter står stadig. Det samme gør de fem skoler, som vi har været med til at bygge sidste år. Tak for forbøn til alle, der har bedt!

Opdatering fredag den 6. oktober: Grupper af rebeller har slået sig ned i Boukaranga og patruljerer i områderne mellem Boukaranga og Bohong. Det er derfor ikke sikkert at rejse ind til Bohong, hvor sundhedscenteret ligger. Fra centralt hold (Bangui) har man forsøgt at etablere kontakt med henblik på mægling med rebellerne, men indtil nu uden resultat. Generelt skriver medierne i Centralafrika, at situationen spidser til i landet, og at man frygter nye blodige oprør. Vi må bede for, at denne konflikt ikke trækker i langdrag!

Opdatering mandag den 2. oktober: Situationen er fortsat anspændt. En ægtefælle til en af de lokalt uddannede jordemødre fortæller, at al personale fra sundhedscenteret nu er flygtet. To personer – én statsuddannet og en lokaluddannet hjælpejordemor –  er imidlertid blevet i bushen omkring Bohong for at hjælpe de mest udsatte. FN har fredsbevarende tropper i området, men det forlyder, at de pt. ikke er til megen nytte for hverken regering eller lokalbefolkning. Telefonlinjerne er imidlertid ikke-eksisterende, så mange oplysninger baserer sig på rygter.

Med hakker og andre skarpe landbrugsredskaber i hænderne er to forskellige oprørsgrupper netop nu på vej mod Bouar og Bohong i Den Centralafrikanske Republik (CAR).

Den triste nyhed er sendt til Mission Afrika fra Floribert (billedet th.), som er leder af udviklingskontoret i vores samarbejdskirke i landet, Den evangelisk Lutherske Kirke (EELRCA).

Området huser normalt flere end 14.000 medlemmer af kirken, men mange af dem er allerede nu flygtet ud i bushen.

 

Mission Afrikas støtte til Sundhedscenteret i Bohong i 2017

  • Den almindelige daglige drift støttes af blandt andet Mission Afrika. Støtten er afgørende for centerets virke.
  • Pilotprojekt: Med støtte fra DMRU har Mission Afrika finansieret opbygning og genopbygning af fire sundhedsposter, der er blevet ødelagt under borgerkrigen.
  • Særligt projekt: I perioden 1. juli 2016 til 31. december 2017 har Erik Thunes Legatfond gennem Mission Afrika doneret 188.715 kroner til behandling af de mest udsatte grupper i Bohong-området og fortsat genetablering af Sundhedscenteret. Tidligere har Erik Thunes Legatfond blandt andet også støttet genopbygning af centerets brønd.

På kirkens sundhedscenter i Bohong, som Mission Afrika støtter, er de fleste medarbejdere evakueret. Få mænd er imidlertid stadig på centeret for at tage sig af de mest syge og forsvare centeret over for oprørsgrupperne, hvis det er muligt.

Ud over sundhedscenteret huser området også centerets fire nyopførte sundhedsposter, fem af kirkens skoler, som Mission Afrika støtter, og kirkens hovedkontor.

Cathérine Naabeau

Cathérine Naabeau, sundhedscenterleder, har netop mødt mange af jer under sin møderejse i Danmark. Hun er rejst videre til EELRCA’s samarbejdspartner i Tyskland og er derfor ikke på sundhedscenteret i Bohong nu.

I denne tragiske situation opfordrer vi alle til at bede for, at oprørsgrupperne må standse deres færd.

Sammen med vores samarbejdskirke EELRCA er vi desuden klar på at yde en nødhjælpsindsats over for de svageste grupper i området: Småbørnene og de sygdomsramte. Du kan bære med ved at give en gave via boksen nedenfor. Tak for enhver gave!

Støt Projekt 3019: Nødhjælp nu

Hør partnerkoordinator Maria Haahrs lille foredrag om sundhedscenteret i Bohong på årsmødet 2017.

Cathérine Naabeau, sundhedscenterleder og jordemor, har netop mødt mange af jer under sin møderejse i Danmark. Hun er rejst videre til EELRCA’s samarbejdspartner i Tyskland og er derfor ikke på sundhedscenteret i Bohong nu.