Fra gedepasser til drømmen om psykolog

Del min historie! Det er det mindste, jeg kan gøre.

To kvinder på næsten 40 år og ugifte.

I Egypten på landet kan man næsten ikke forestille sig noget værre. Det er et stort stigma, og kvinderne bliver drillet og udskammet. Familierne ønsker dog gerne én ugift datter, for så kan hun passe dem, når de bliver gamle og holde huset.

Men Shamaa og Hannaea drømte om mere.

SAT-7 er i gang med et projekt, hvor de giver kvinder en mulighed for at få hjælp til opfyldelsen af en drøm. De filmer dem og deres historie. De søgte efter kvinder på sociale medier, og Hannaea og Shamaa svarede tilbage.

Hannaea drømte om at se pyramiderne

Hannaeas store drøm var at se pyramiderne. Hun havde pakket sin kuffert, da familien ringede til hendes bror i USA og spurgte, om hun måtte. Han sagde nej, og dermed måtte Hannaea droppe drømmen om at se pyramiderne. De måtte tilmed stoppe optagelserne, fordi broren beordrede det. Hertil var hendes respons: “Del min historie. Det er det mindste, jeg kan gøre.”

Mange familier i Egypten, både kristne og muslimske, lever efter traditionelle vilkår. Kvinderne bliver konstant overvåget, skal dække deres hår til og får ikke lov til selv at bestemme, hvor de går hen. Det er svært at bryde ud af samfundets normer, og kvinderne kan nemt tro på de sandheder, de bliver fortalt.

gedepasser

Fra gedepasser til psykolog

Shamaa drømte om at blive psykolog. Folkene fra SAT-7 ville introducere hende til nogle mennesker, der kunne hjælpe hende videre på den rejse. Men også her sagde familien fra.
Shamaa havde altid passet gederne, og det blev hun drillet med af mange. Hun fik aldrig muligheden for at tage en uddannelse, men en dag besluttede hun at studere. Hun lærte at læse, så hun kan læse SAT-7s indhold online. Det var et kæmpe skridt for Shamaa. Hun ønskede at tage skridtet videre til en uddannelse, men familien tillod det ikke.

SAT-7 forsøger at nå kvinderne og give dem en chance, som de ellers aldrig får givet. De deler Guds sandhed med kvinderne og giver dem et håb for fremtiden.

Blev du ramt af kvindernes historie? Vær med til at dele budskabet og støt gerne SAT-7s arbejde her.