Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fra Mali med kærlighed i bagagen

”Det første år kunne vi mest hilse på folk, det andet år lærte vi lidt mere, og efter tre år kunne vi holde en lille andagt på deres sprog," fortæller tidligere Mali-missionær Djong-Nowa fra Cameroun. Udfordringerne har været store - men han rejser gerne tilbage.

Fra Mali med kærlighed i bagagen

 

Udfordringer med kultur og sprog er ikke forbeholdt danske missionærer, der gennem tiderne har kæmpet med at falde til på en fremmed missionsmark.

Sammen med Den Lutherske Brødrekirke er Mission Afrika med til at sende missionærer fra Cameroun til Mali, og her er vanskelighederne ofte de samme.

”Det første år kunne vi mest hilse på folk, det andet år lærte vi lidt mere, og efter tre år kunne vi holde en lille andagt på deres sprog. Det var svært, men heldigvis er folk i Mali meget imødekommende og åbnede deres hjem for os meget hurtigt”.

Ordene kommer fra Djong-Nowa, der var missionær i Mali i fem år og nu læser på præsteskolen i Kaële, hvor han nærmer sig afslutningen af sin præsteuddannelse. Men de kulturelle forskelle var næsten endnu vanskeligere end de sproglige, fortæller han:

”Når en person gerne ville være kristen, skulle han først spørge familiens ældste, og hvis han sagde nej, kunne det ikke komme på tale. På den måde så vi ikke det samme antal omvendelser, som når vi sender evangelister ud i Cameroun”.

Alligevel er det kun med glæde, at Djong-Nowa ser tilbage på sit ophold i Mali. Det var meningsfuldt at støtte de få kristne og være med til at hjælpe et lokalsamfund til at udvikle sig i forhold til også helt lavpraktiske ting som landbrugsmetoder. Djong-Nowa underviste også på en bibelskole, hvor de kristne kunne blive stærkere i deres tro.

Djong-Nowa ved endnu ikke, hvad der skal ske, når han er færdig med sin præsteuddannelse. Men skulle han få chancen for endnu engang at komme til Mali som missionær, er han klar.

Mission Afrika støtter fortsat udsendelsen af missionærer fra Cameroun til Mali. Lige nu er fem familier udsendt til Mali.

Artiklen er skrevet i november 2015, da generalsekretær Peter Fischer-Nielsen besøgte Cameroun og vores samarbejdspartner der, Den Lutherske Brødrekirke.

Støt Projekt 3015: Afrikanske missionærer i Mali nu