fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Friluftsgudstjeneste gik i æteren over hele Mellemøsten

Guds godhed og kirkens styrke var temaet for en SAT-7-transmitteret livegudstjeneste fra Damaskus.

Friluftsgudstjeneste gik i æteren over hele Mellemøsten

Få måneder efter IS-krigere blev drevet fra deres sidste bastion, var kristne samlet i Damaskus for at prise Gud. Taksigelsesgudstjenesten blev sendt direkte på SAT-7 ARABIC til hele regionen.

Jo mere kamp vi står over for, jo mere tro og lovprisning udtrykker vi.

Majida Zanbaka, tv-vært

”Dette er vores elskede land,” sagde den kendte syriske tv-vært Majida Zanbaka. ”Vi er et standhaftigt folk, der ikke bøjer sig. Jo mere kamp vi står over for, jo mere tro og lovprisning udtrykker vi.”

Guds kraft og folkets magt
Guds godhed og kirkens styrke var budskabet fra friluftsgudstjenesten, der samlede troende i Tishreen Park. Begivenheden illustrerede kristen enhed med tre kor fra hhv. evangeliske, melkitiske, katolske og ortodokse kirker. Talerne kom også fra flere forskellige kirkesamfund.

Fader Botros Al-Khoury, en ortodoks præst fra St Mary’s Church, Damaskus, sagde: ”Vi er vidne til sandhedens lys. Det har overvundet uretfærdighedens mørke og bevist for verden, at Guds kraft og folkets magt er uovervindelig.”

Lad os hjælpe vores sønner og døtre til at søge tilgivelse i stedet for hævn.

Pastor Edward Awabdeh

Tilgivelse og kærlighed
Pastor Edward Awabdeh, lederen af Alliance Church i Damaskus og Libanon, opfordrede de troende til at elske folk fra alle religioner ubetinget, selv i kølvandet på traumet.

”Lad os hjælpe vores sønner og døtre til at søge tilgivelse i stedet for hævn,” sagde han. ”Vi taler alle om kærlighed, men gør vi det, vi siger? Lad os vise vores respekt for Gud ved at respektere andre, der er skabt i hans billede. Vi må lære at se dem gennem hans kærlige øjne.”

…accept af den anden, der er skabt i Guds billede. Vi har brug for dette i vores land.

En SAT-7-seer

Efter udsendelsens skrev en seer: ”Må Herren velsigne dig, pastor Edward, for din tale om kærlighed og accept af den anden, der er skabt i Guds billede. Vi har brug for dette i vores land.”

Bøn for flygtningene
Der blev også opfordret til handling. Selvom IS-krigere ikke længere har et territorium, er der stadig risiko for, at krigerne omgrupperer sig som en oprørsfraktion. I dele af landet plages civile – inklusive børn – af fortsat vold. Og som den kendte sanger Nizar Fares mindede seerne om, forbliver millioner af syrere fordrevne.

”Bed for alle dem, der stadig er flygtninge,” sagde han. ”På et nyligt besøg i Grækenland blev jeg ked af at se syriske børn, kun måneder gamle, i flygtningetelte, der lider af de varme sommertemperaturer. Der er stadig mange syriske flygtninge i Tyrkiet, Irak og Europa. Bed fortsat for Syrien!”

En seer kommenterede efter udsendelsen: ”Tak til alle sangere, frivillige og alle, der hjalp til med at organisere denne begivenhed til at prise Fredsfyrsten, Herren Jesus Kristus. Må hans fredsflag vaje over vores lande.”