fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Frontkæmper for fred kommer til Aarhus

Robert Goyek kæmper for fred og forsoning mellem kristne og muslimer i Cameroun og hele Vestafrika. Onsdag den 5. september taler han i Aarhus.

Frontkæmper for fred kommer til Aarhus

Robert Goyek er ikke blot kirkepræsident for den Lutherske Brødrekirkes 200.000 medlemmer i Cameroun. Han er også ivrig forkæmper for fredelig sameksistens og samarbejde mellem kristne og muslimer i hele Vest- og Centralafrika.

Onsdag den 5. september besøger han Aarhus, hvor han medvirker ved to arrangementer, som Mission Afrika arrangerer. Det ene er et uformelt møde kl. 15 og det andet er et mellemreligiøst forum, hvor også ph. d. i interkulturelle studier Mogens S. Mogensen medvirker.

De vil give hver deres bud på de aktuelle spørgsmål: Hvordan kommer kristne og muslimer hinanden i møde? Hvordan bekæmpe religiøs radikalisering? Og hvordan deler vi vores tro med hinanden på en respektfuld måde?

Robert Goyek deler erfaringer fra arbejdet med etablering af en fredskomité i byen Mora i det nordlige Cameroun, hvor Boko Haram rekrutterer unge til terror-bevægelsen og bomber for at skabe uro. Fredskomitéen består af præster, imamer og repræsentanter for byens ledelse, der samarbejder for fred og bruger hver deres platform for fremme af fred og forsoning.

Arrangementerne foregår på engelsk, men der vil være mulighed for oversættelse.

Det mellemreligiøse forum på Diakonhøjskolens lokale E i Højbjerg starter med aftensmad kl. 17.30 og slutter kl. 20.00. Mødet arrangeres af Mission Afrikas mellemreligiøse og interkulturelle forum TReK, der står for Teologi, Religion og Kultur. Arrangementet er gratis for de første 30 deltagere.

Tilmelding nødvendig på TReK’s facebookside eller mail csd@missionafrika.dk.

Samme eftermiddag kl. 15 vil venner, frivillige og andre interesserede i Mission Afrika kunne møde Robert Goyek og hans hustru ved en uformel samling – også i Lokale E.

Tilmelding på mail hrm@missionafrika.dk.