fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

’Genbrug er et bæredygtigt økosystem’

SOMMERSERIE: Mission Afrika Genbrug har skabt en ring af genbrug i Tommerup. Her giver Karina Bendtsen nyt liv til indbyggernes gamle ting.

’Genbrug er et bæredygtigt økosystem’

– Hej, jeg er frivillig i Mission Afrika Genbrug!

Sådan begynder hver artikel i en lille sommerserie om de mange frivillige ildsjæle, som arbejder i Mission Afrika Genbrug til gavn for fattige i Afrika.

I dag møder vi Karina, som går imod brug-og-smid-væk-kulturen og sætter en ære i at give de gamle ting et nyt liv.

Karinas Bendtsens fortæller:

Jeg kommer ude fra Tommerup, nærmere bestemt Knarreborg, som er navnet på den gamle stationsbygning, hvor Mission Afrika Genbrug ligger. Vores arbejde som frivillige spænder bredt: Vi står både i butikken ved salg, vi sorterer de poser, der kommer ind. Vi lægger tøjet sammen, og hvis der er noget, der skal vaskes, så gør vi det.

Det vigtige for mig er, at man genbruger ting; at den gamle ting får en mening og et nyt liv. Jeg laver selv ting til butikken. Hvis der for eksempel er noget, der er hul i eller i stykker, så kigger jeg en ekstra gang på det. Måske kan jeg klippe det op, sy det om, male det og reparere det på en eller anden måde – og så ryger det afsted igen.

I Tommerup får vi varerne direkte fra byen i modsætning til mange andre genbrugsbutikker. Vi har et net i vores bygning, og så smider folk deres poser derned. Folk vil altid have et behov for at komme af med deres ting. Fordi vi er der og sælger det videre, kan vi skabe en ring af genbrug i byen. Det, synes jeg, er spændende.

Jeg har altid lavet frivilligt arbejde. Altid. Lige siden jeg var lille, hvor jeg var spejder. Jeg gør det, fordi jeg ved, at jeg er med til at give noget til andre.

Derudover er sammenholdet fantastisk. Det er plads til alle, og alle kan komme der. Vi har ikke mange ældrecentre eller aktiviteter for de ældre. Så når jeg har vagt, kommer der ofte nogen forbi og får en kop kaffe. På den måde har du også en social funktion, og det er der behov for.

Fortalt til: