Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

”Genbrug er ikke det værste man har”

Sådan bliver der sunget til årets genbrugsstævner, der vanen tro byder på en god blanding af hygge og inspiration. Og naturligvis en hjemmeskrevet genbrugssang.

Skive, Brønderslev, Gram, Give og Silkeborg. Fem jyske byer har haft deres velbesøgte stævner, og i næste uge går det løs i Roskilde og Rønne. Og hvad kan det østlige Danmark så se frem til?

Går det som i Jylland, vil der blive tale om nogle rigtig hyggelige og inspirerende dage. Programmet byder på nyheder fra Mission Afrikas arbejdsområder, orientering om nye tiltag på genbrugsområdet og inspiration til det daglige arbejde i butikken.

Fra glade børn til stærke kvinder
Om formiddagen præsenterer Mission Afrikas konstituerede generalsekretær Peter Fischer-Nielsen det nye indsamlingsprojekt i butikkerne. Sidste år blev indsamlingsbøsserne sat frem på diskene i butikkerne, og det første indsamlingsprojekt handlede om gadebørn i Nigeria. Under overskriften ”fra gadebørn til glade børn” blev der i alt samlet cirka 35.000 kr. ind.

Nu går en ny projektperiode i gang, og de småpenge og byttepenge, som kunderne putter i bøsserne, går i det kommende år til et landsbyudviklingsprojekt i Mali. Kvinder bliver hjulpet i gang med gedeavl og får samtidig undervisning i at læse, skrive og regne. Ud over en mundtlig præsentation af projektet får butikkerne også plakater og løbesedler med hjem, som kan udleveres til kunderne.

Eftermiddagens workshops har fokus på konkrete ideer og inspiration til hverdagen i genbrugsbutikken. Tre workshops inviterer deltagerne ind i en samtale om vinduesdekoration, kommunikation via lokalpressen og Facebook og varetilgang og prissætning. Her kommer butiksmedarbejdernes mange forskellige erfaringer i spil, og snakken går lystigt.

En god vinduesdekoration er det halve salg
Grethe Hylander, der er selvstændig dekoratør og har været butiksbestyrer på Skagens Muserum gennem en årrække, fortalte om, hvordan man kan lave en vinduesdekoration indbydende. Nøglen er, ifølge hende, at lave farvetemaer og at være bevidst om det optiske punkt, som man bygger sin udstilling op efter. Det handler om at samle tingene og lave temaer enten i varekategorier eller i farver. Grethe Hylander opfordrede til, at man ikke breder sig over et helt vindue – for ingen ser, hvad der står i hjørnerne.

Kommentarer og tilbagemeldinger bekræfter den gode mavefornemmelse efter stævnerne. Som en frivillig i en af butikkerne sagde på vej ud af døren: ”Tak for et rigtig godt stævne. Vi får altid så meget med, som vi kan bruge i butikken derhjemme.”

Og angående genbrugsarbejdets indsats for at samle penge ind til et specifikt projekt: ”Gadebørnsprojektet sidste år var virkelig en hjertevarm sag at samle ind til. Det nye projekt med kvinderne i Mali lyder nu også spændende, og det kan vi helt sikkert også få kunderne til at give en ekstra skilling til.”

Del jeres erfaringer on-line
Et genbrugsstævne er en god mulighed for at mødes på tværs af butikkerne, samle nye ideer op og høre lidt om den større sag, som butikkerne er en del af. Sådan er det også på årets stævner. Men man behøver ikke vente et helt år på igen at mødes med andre butikker. For nylig er Mission Afrika Genbrug nemlig gået i luften med en Facebook-side til deling af ideer, erfaringer og oplevelser i butikken. Her kan man også se flere billeder fra årets stævner. Siden findes på adressen: www.facebook.com/missionafrikagenbrug.

Vi ses på Facebook og til næste års genbrugsstævner!

Mediegrafiker hos Mission Afrika.

ofm@missionafrika.dk