fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Genbrug med hygge i 30 år

I dag fejrer hele to af Mission Afrikas nordjyske genbrugsbutikker jubilæum. ”Det er hyggeligt, og det giver mening at hjælpe," fortæller Britta Hedegaard ved kassen i Aabybro.

Genbrug med hygge i 30 år

Mission Afrika Genbrugs butikker i Aabybro og Biersted fejrer 30-års jubilæum i dag den 6. december 2018.

Ved disken i Aabybro møder vi Britta en hyggesnak med en kunde da jeg kommer ind. Britta Hedegaard har været frivillig i Aabybro i lidt over et år. Der er en hel flok dedikerede frivillige i de to butikker.

Tiden flyver afsted, når man engagerer sig, fortæller Britta Hedegaard.

– Det er så hyggeligt at komme hver torsdag eftermiddag. Da jeg gik på efterløn, ville jeg havde noget fornuftigt at bruge min tid til. Jeg tænkte først, at jeg gerne ville arbejde i Fakta, når jeg gik på efterløn, men så en dag fik jeg øje på Mission Afrika Genbrug og tænkte: Dér vil jeg gerne hjælpe til!

– Nu er jeg frivillig hernede. Det er så hyggeligt at komme herned hver torsdag eftermiddag. Vi snakker og pusler om tingene.

– Det er lige nøjagtig den stemning, vi gerne vil tilbyde de frivillige; at det er hyggeligt at være med, siger leder af Mission Afrika Genbrug Bente Mikkelsen Pahus.

Britta inviterer også andre venner og nylig pensionerede eller efterlønnere til at følge med fra arbejdsmarkedet over i genbrugsarbejdet – for det giver mening og skaber liv.

– Det er dejligt at vide, at overskuddet går til et godt formål. Jeg har altid været interesseret i at gøre noget godt for andre mennesker, og det får jeg lov til nu, fortæller Britta.

Der er kø ved kassen, og kunderne benytter tiden til at tale sammen om vigtige ting der sker i byen.

Det er den gamle Aldi-butik, som nu er blevet en flot genbrugsbutik, og her er der hjerterum og kaffe på kanden. Der er masser af frivillige og en dygtig ledelse, som samlet giver kunderne en god oplevelse.

Også i dag, hvor der er særligt travlt på den store 30-års jubilæumsdag.