Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Glæde i Cairo: Konfiskeret udstyr leveret tilbage af myndighederne

Medarbejderne i SAT-7-studiet i Cairo jubler over, at myndighederne nu har valgt at tilbagelevere det tekniske udstyr, som blev konfiskeret under en ransagning i oktober 2015.

Glæde i Cairo: Konfiskeret udstyr leveret tilbage af myndighederne

I oktober berettede vores udsendte medarbejder Claus Andersen på bloggen, at direktøren for SAT-7-studiet i Cairo, Farid Samir, var blevet varetægtsfængslet på grund af myndighedernes tvivl om SAT-7’s arbejdstilladelse i området.

Samtidig med fængslingen konfiskerede man en masse teknisk udstyr, blandt andet to ud af otte kameraer, fra studiet.

Farid Samir blev løsladt efter få timer, men det tekniske udstyr blev i myndighedernes varetægt. Som en konsekvens heraf har de 50 medarbejdere ikke kunnet sende live-programmer siden oktober.

I torsdags, den 28. januar, leverede myndighederne imidlertid al udstyret tilbage, og det har naturligt nok vakt stor glæde hos SAT-7-staben.

”Vi priser Gud. (…) Vi ved, at mennesker verden over har bedt for netop dette øjeblik og for staben i Egypten. Tak for al jeres støtte med bøn i denne svære periode,” skriver medarbejderne på Facebook.

Del gerne SAT-7-medarbejdernes glæde med dem ved at like opslaget på Facebook.