fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Glimt fra Oplevelsesrejsen 2019: Gud taler også på Instagram

For Oplevelsesrejse-deltageren Dorrit Jensen var det noget helt særligt at besøge de iranske eksilkristne i en lille anglikansk menighed på Cypern.

Glimt fra Oplevelsesrejsen 2019: Gud taler også på Instagram

Søndag var Dorrit Jensen, Mission Afrikas sekretær, og resten af Oplevelsesrejseholdet 2019 på besøg i en lille, iransk menighed i Limassol med omkring 30 medlemmer.

Flere fra menigheden er konvertitter, som er emigreret til Cypern fra Iran på grund af deres tro. Selvom undergrundskirkerne i Iran er de hurtigst voksende i verden, er der en del konvertitter, som vælger at emigrere, da de som kristne risikerer at blive afskåret fra familien, miste deres job eller havne i fængsel, hvis de forbliver i landet.

En ung, iransk mand gjorde et særligt stort indtryk på Dorrit Jensen, da han fortalte sit lille vidnesbyrd under gudstjenesten.

”Han mødte simpelthen Guds ord på det sociale medie Instagram. På det tidspunkt havde han det rigtig dårligt psykisk og havde faktisk besluttet sig for at tage sit eget liv,” fortæller hun.

En dag mødte han tilfældigt nogle ord på Instagram, postet af SAT-7, der understregede Guds kærlighed til os mennesker.

”Og sådan blev han og hans familie ledt hen til kristendommen. Det rørte mig meget”.

Brødre og søstre

Gudstjenesten i Limassol foregik hovedsageligt på iransk. Men menigheden havde valgt at sætte en enkelt engelsk lovsang på programmet til ære for gæsterne fra Danmark.

”At stå sammen og synge på et fælles sprog var noget helt særligt. Vi havde indtil da ikke forstået noget som helst, men lige pludselig følte vi os som kristne brødre og søstre. Det var en fantastisk oplevelse,” siger Dorrit Jensen.

Oplevelsesrejsen 2019 er målrettet SAT-7 – den kristne satellit-tv-station, der sender til en halv milliard mennesker fra Marokko til Afghanistan på fem kanaler og tre sprog: tyrkisk, arabisk og farsi.

De farsi-talende udsendelser produceres på Cypern, og derfor er det særligt interessant at møde iranske kristne til en gudstjeneste.

Senere på ugen skal Oplevelsesrejse-deltagerne besøge SAT-7’s hovedkontor. Der skal de blandt andet høre om netop de farsitalende udsendelser fra kanalen SAT-7 PARS, der på mange måder fungerer som kirke for de iranske kristne, der ikke har en fysisk kirke at komme i.

Støt Projekt 0004: SAT-7 nu