Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gudstjeneste med forbøn for Nigeria

Viborg stift går i brechen for de forfulgte kristne i Nigeria. Det sker blandt andet ved en forbønsgudstjeneste i Viborg Domkirke den 28. oktober.

Gudstjeneste med forbøn for Nigeria

Mange steder i verden forfølges kristne på grund af deres tro. Det er baggrunden for, at der den 28. oktober 2018 for femte gang afholdes forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne i Viborg Domkirke.

I løbet af sommeren mistede flere hundrede medlemmer af Kristi Lutherske Kirke i Nigeria livet, og mange blev sendt på flugt på grund af blodige angreb.

Viborg Stift har en historisk relation til kirken siden 1973, og den kritiske situation fik biskop Henrik Stubkjær til at sende en opfordring ud til alle stiftets præster om at nævne situationen i søndagsgudstjenestens kirkebøn.

Ved forbønsgudstjenesten den 28. oktober medvirker Clement Dachet, der selv er født og opvokset i Nigeria, og som nu bor i Danmark. Han arbejder som partnerkoordinator i Mission Afrika, hvis missionsindsats har været væsentlig for udviklingen af den lutherske kirke i Nigeria. På baggrund af et nyligt afholdt besøg i Nigeria vil han fortælle nyt om situationen. Under gudstjenesten vil der blive samlet ind til projekter i Kristi Lutherske Kirke i Nigeria via Mission Afrika.

Det er stiftsudvalget for økumeni, mission og religionsmøde i Viborg Stift, der står bag gudstjenesten. Udvalget håber, at mange fra hele stiftet vil tage del i gudstjenesten i Viborg Domkirke den 28. oktober 2018 kl. 16.30. Stiftspræst Peter Fischer-Nielsen prædiker, og beboere fra Udrejsecenter Kærshovedgård vil medvirke med sang.

Støt Projekt 3026: Kristi Lutherske Kirke i Nigeria nu