fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Cameroun

Mission Afrika samarbejder med Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun om forkyndelse, uddannelse, hjælp til gadebørn og fred og forsoning mellem kristne og muslimer.

Cameroun

Mission Afrika har samarbejdet med Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun siden 1997. Kirkens 200.000 medlemmer er fordelt på over 1.000 menigheder.

Det er især kirkens freds- og forsoningsarbejde i byen Mora ved grænsen til Nigeria, der falder i øjnene. Her i Boko Haram-land er det lykkedes at samle en komité af ledere fra kirker, moskéer og myndigheder for at vise det konfliktramte område, at man kan være venner, besøge hinanden og hjælpes ad, selv om man er meget forskellige.

Derudover støtter Mission Afrika et gadebørnsarbejde i Garoua, hvor 24 børn får mulighed for et hjem væk fra gaden og for at få en uddannelse. 88 evangelister arbejder for at styrke kirkens aktiviteter i fem regioner. Og på præsteskolen i Kaélé uddannes 97 kommende præster foruden diakoner og kateketer.

Demografi:
Camerouns befolkningstal er på knap 25 millioner indbyggere. De største etniske grupper er Cameroun Highlanders (31%), Bantu (19%), Kirdi (11%) og Fulani (10%).

Der er ligeledes en mangfoldig religiøs sammensætning i landet med 38,4% katolikker, 26,3% protestanter, 20,9% muslimer og 5,6 % animister.

Omkring 62% af befolkningen er under 24 år, og 75% af befolkningen kan læse og skrive. 10,6% af de 15-24-årige er arbejdsløse. (Kilde: CIA World Fact Book)