fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Den Centralafrikanske Republik

Mission Afrika samarbejder med Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika om sundhed og skolegang i det konfliktramte land.

Den Centralafrikanske Republik

Gentagne krige og konflikter har sat Den Centralafrikanske Republik tilbage i udvikling. Sundhedsydelser er en mangelvare i landområderne, og visse steder har børn ikke haft adgang til skole siden landets selvstændighed i 1960.

I dag drives et mor-barn-center i Bohong på 25. År. Centret er i perioden udvidet med seks sundhedsposter i de omkringliggende landsbyer. Over 760 børn modtager nu undervisning i fire skoler, som Mission Afrika støtter.

Alt sker i tæt samarbejde med Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika, som i dag over 100.000 medlemmer fordelt på omkring 350 menigheder.

Demografi:
Den Centralafrikanske Republik er med sine 5,6 millioner indbyggere på størrelse med Danmark. Den etniske sammensætning er Baya (33%), Banda (27%), Mandjia (13%), Sara (10%), Mboum 7%, M’Baka 4%, Yakoma 4% og 2% tilhørende andre grupper.

Religiøst er befolkningen opdelt i 25% protestanter, 25% katolikker og 15% muslimer. Hele 35% bekender sig derudover til traditionel folketro.

60% af befolkningen er under 24 år. Dobbelt så mange mænd som kvinder kan læse, men samlet set er andelen af befolkningen, der kan læse og skrive, lav – kun 36,8%. (Kilde: CIA World Fact Book)