fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Nigeria

Mission Afrika har arbejdet i Afrikas mest folkerige land siden 1913. I dag arbejder vi fortsat tæt sammen med Kristi Lutherske Kirke i Nigeria.

Nigeria

Mission Afrika samarbejder med Kristi Lutherske Kirke i Nigeria, der med sine 2,2 millioner medlemmer er den største kirke i staten Adamawa, hvor befolkningen består af den etniske gruppe hausa.

Kirken er opdelt i ni stifter og sender hundredvis af evangelister for at plante og tilse menigheder i landets fattige yderområder. Især mod nordvest udvides kirken helt ind i stærkt islam-dominerede områder.

Mission Afrika støtter omkring 70 af disse lokale udsendinge. Desuden giver vi stipendier til præstestuderende og støtter biskoppers videreuddannelse.

Demografi:
Nigeria er med sine 190 millioner indbyggere Afrikas mest folkerige nation. Antallet af indbyggere forventes at stige til 392 millioner i 2050.

Befolkningen er sammensat af mere end 250 forskellige etniske grupper. De største og mest indflydelsesrige er: Hausa og Fulani (29%), Yoruba (21%), Igbo (18%) og Ijaw (10%). Heraf bekender 50% sig til islam, 40% til kristendommen og 10 % til øvrige religioner.

62% af befolkningen er under 24 år. 12% af de unge mellem 15 og 24 år er arbejdsløse. Kun 60 procent af befolkningen har lært at læse og skrive. (Kilde: CIA World Fact Book).