fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Sierra Leone

Mission Afrika har arbejdet med fred og forsoning i det krigshærgede Sierra Leone, hvor man også har støttet et sundhedscenter. Arbejdet er nu indstillet på grund af en korruptionssag i landet.

Sierra Leone

Mission Afrika har samarbejdet med Det Anglikanske Stift i Bo, Sierra Leone, siden 1977, hvor de første danske missionærer blev udsendt for at arbejde med dialogprojektet ”Islam i Afrika”. Projektet udviklede sig til organisationen PROCMURA (Program for Kristne Muslimske Relationer i Afrika), som stadig støttes af Mission Afrika.

Siden har Mission Afrika støttet etableringen af et sundhedscenter og løbende udsendt missionærer og volontører til landet.

På grund af borgerkrigen fra 1991-2002 drejede Mission Afrikas engagement sig mest om genopbygnings-, freds- og forsoningsarbejde i Det Anglikanske Stift i Bo. Desværre blev kirken i 2017 blevet ramt af en korruptionssag, hvor biskop og ledende medarbejdere er anklaget for misbrug af midler. Alle Mission Afrikas aktiviteter i landet er derfor indstillet.

I sommeren 2019 blev en ny biskop valgt ved navn Solomon Scott-Manga. Biskoppen påtager sig en betydningsfuld rolle i at genopbygge kirkens sekretariat og ledelse. Mission Afrika sender allerede nu støtte til kirken i denne genopbygningsproces.

Demografi
Sierra Leone har en befolkning på knap 6,2 millioner indbyggere. De største etniske grupper er: Temne 35.5%, Mende 33.2%, Limba 6.4% og Kono 4.4%. Heraf bekender majoriteten sig til islam (78,6%), mens 20,8% er kristne. Kun 0,5% bekender sig til øvrige religioner.

Børnedødeligheden – og risikoen for at dø i barselsseng – er blandt de største i verden. Selv om kvinder i gennemsnit føder fem børn, vokser befolkningen ”kun” med 2,38% årligt.
Godt 60% af befolkningen er under 24 år, og arbejdsløsheden blandt de 15-24-årige er 9,4%. Kun halvdelen af befolkningen over 15 år kan læse og skrive (48,1%). (Kilde: CIA World Fact Book)