fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Her er årets bestyrelseskandidater

Der er i år tre personer, der stiller op til bestyrelsesvalget. Her kan du læse om, hvad du kan forvente af dem.

Her er årets bestyrelseskandidater

Anne Mie Skak Johanson

Jeg hedder Anne Mie Skak Johanson og arbejder til hverdag som sognepræst ved Tyrstrup Kirke i Christiansfeld. I fire år har jeg været en del af Mission Afrikas bestyrelse, de seneste to år som formand. Det har både været rigtig godt, lærerigt og så til tider udfordrende. Og lige præcis sådan må det være, når vi er med i et missionsarbejde, der ønsker at være målrettet, velovervejet og fremtidssikret. Særligt i en tid med udfordringer og forandringer både ude og hjemme – hos vore partnere i syd og i forhold til vores hjemlige organisation, må vi i Mission Afrika arbejde godt og konstruktivt – også på bestyrelsesplan.

Det vil jeg fortsat gerne være med til at sikre, at vi gør. Som bestyrelsesmedlem vil jeg arbejde for, at vi sammen i Mission Afrika går efter at være et missionsselskab, som holder kristen mission højt, fastholder vores partnersyn, styrker og udvider vores bagland og målrettet går efter vores Vision 2020.

Anne Mie Skak Johanson er i bestyrelsen som bestyrelsesvalgt medlem. Hun har de seneste to år været formand og kan nu vælges til en fireårig periode.

Henning Bech-Larsen

Jeg hedder Henning Bech-larsen, er 58 år gammel og bor i Christiansfeld. Min historie med Mission Afrika begyndte i ”de gode gamle dage”, da vi hed Sudanmissionen. Jeg var i tre år ansat som mediesekretær og havde ansvaret for alle publikationer.

Da jeg stoppede som mediesekretær kunne jeg ikke slippe missionen, og jeg fortsatte som frivillig i det nystiftede AfrikaIntouch og i fundraisingudvalget.

På et tidspunkt blev jeg opfordret til at stille op til bestyrelsen og sagde ja. Det har været nogle rigtig spændende år. Jeg har været med til at træffe beslutninger om bl.a. navneændring, opsplitning af genbrug og flytning. Jeg var ikke enig i alle beslutningerne, men sådan er det er være i en bestyrelse: Man kan ikke altid få sin vilje.

Som virksomhedsejer gennem mere end 13 år har jeg lidt forstand på det med tal og ledelse, og jeg bilder mig også ind, at jeg ved lidt om salg. Hvis jeg bliver valgt til bestyrelsen denne gang, har jeg besluttet at stille mine kompetencer til rådighed for genbrugsarbejdet, når bestyrelsen skal konstituere sig.

Henning Bech-Larsen har siddet som indsuppleret bestyrelsesmedlem de seneste to år og kan vælges til en fireårig periode.

Niels Thure Krarup

Min kone Lilly og jeg rejste i Dr. Brønnums spor til Nigeria i 1970, mens antallet af ‘Sudankredse’ og missionærer kulminerede. Efter syv år blev jeg mediekonsulent både i Afrika og herhjemme. Fra 1988 var jeg 12 år på TV2 og TV/Midt-Vest, og efter 5 år som redaktør på Kristeligt Pressebureau gik jeg på efterløn. Sudanmissionens start blev besluttet hos min oldefar i Thy for 105 år siden. Nu er Mission Afrika i en kronisk krise:

Bestyrelsen har reduceret vores støtte til kirken, som Dr. Brønnum plantede i Nigeria, og som nu har flere kirkegængere end den danske folkekirke. To andre partnerskaber stopper helt.

Af missionærer har vi ikke engang en håndfuld tilbage. MA’s kontor kæmper tappert efter fyringerne i fjor, men vores arbejde skrumper.

Kredsenes forbøn og offervilje var vores rodnet i 100 år. I årevis er ingen nye startet, og nu er der kun godt et par tapre snese af dem tilbage.

Skal MA være mere end en genbrugs-kæde, behøver vi ikke en ord-rig vision, men konkrete og realistiske planer og missions-mål.

Vil du læse mine ideer om dem, så skriv til mig: mail@eftertryk.dk

Niels Thure Krarup sidder ikke nu i bestyrelsen og kan vælges for en fireårig periode

Hvad hvis jeg ikke kan møde op og afgive min stemme den 10. september?

Hvis du ikke har mulighed for at være til stede til års- og repræsentantskabsmødet den 10. september på Diakonhøjskolen i Aarhus, kan du give din fuldmagt til en anden.

Du kan finde en formular ved at trykke her: Fuldmagt